Find us on Google+ Aspiratoare benefice pentru sănătatea ta - electronice si electrocasnice

Aspiratoare benefice pentru sănătatea ta

Nu trebuie să fii neapărat alergic pentru a-ți da seama cât de important este să ai un aspirator care să te țină tot mai departe de praf și bacterii. Sunt greu de găsit din princina faptului că în procesul de eliminare sau reținere eficientă a prafului sunt implicate diferite sisteme de filtrare. Totuși, care sunt adevăratele criterii care fac diferența dintre un simplu aspirator și unul ce îți aduce avantaje în ceea ce privește efectul pe care îl are asupra persoanelor ce locuiesc în casa în care este utilizat.

Un aspirator util pentru persoanele cu alergii și nu numai are mai mult decât un sac de colectare realizat dintr-un material de calitate, cu proprietăți de filtrare. Astfel de dispozitive folosesc un număr mai mare de filtre foarte eficiente pentru a elimina orice posibilă scăpare a particulelor de praf și a bacteriilor odată cu aerul absorbit și exteriorizat.

aspiratoare

Chiar dacă nu suferi de vreo alergie, în mod cert praful și bacteriile nu au un impact pozitiv asupra organismului nostru. Deși nu toți suntem afectați în egală măsură, rezultatul este același: aer curat și sănătos în locuința ta!

Vă doriți acel electrocasnic de aspirare dotat cu cel mai complex și mai eficient sistem de filtrare, ce reușește să rețină aproape în totalitate toate acele elemente aspirate ce nu ar trebui sub nicio formă să revină în aerul din cameră? La acest capitol s-ar descurca excelent un aspirator cu spălare!

În principiu, întreg procesul de aspirare constă în două etape esențiale, ambele având o importanță deosebită pentru a te asigura că praful și bacteriile ajung în interiorul aspiratorului și rămân colectate acolo.

În primul rând, aspiratorul trebuie să fie foarte puternic și să curețe și absoarbă și cele mai mici urme de praf, mucegai și alte bacterii. Un aspirator cu spălare folosește ca prim filtru apa, fiind dotat cu un recipient în care lichidul încărcat cu murdărie ajunge și este separat de aer.

Acest sistem de filtrare este întâlnit și la modelele de aspiratoare dotate cu tehnologia de filtrare prin apă. Cu toate acestea, încă nu putem fi pe deplin convinși de eficiența filtrării, deoarece aerul încă mai poate fi încărcat cu mici particule de praf și bacterii, motiv pentru care intervine un al doilea filtru, de această dată un filtru HEPA.

Nu doar cele cu spălare, cât și clasicele aspiratoare fără sac pot avea un sistem alcătuit din două filtre. Primul dintre ele este reprezentat de o tehnologie care crează în interiorul recipientului de colectare un fenomen similar unui ciclon ce separă aerul curat de murdăria aspirată. Aerul, în cele din urmă, ajunge să treacă printr-un ultim “obstacol” până să ajungă din nou în habitatul său natural. Acel ultim pas este coordonat tot de un filtru HEPA ce se asigură că în încăpere nu va ajunge din nou particulele de praf.

Pentru a concluziona, vă spunem doar că nu este suficient un aspirator cu o putere de sucțiune medie și un singur filtru HEPA pentru a avea garantat o locuință curată. Chiar dacă micile scăpări de praf nu ar putea avea un efect nociv asupra sănătății celor din jur, merită să ne folosim de avantajul de a putea achiziționa un electrocasnic mai bun care să ne aducă mai mult timp liber și o încăpere mai bine igienizată.

Comments are closed.

Aspiratoare benefice pentru sănătatea ta