Find us on Google+ Cum tratam cateii care sufera de afectiuni cardiace - diverse

Cum tratam cateii care sufera de afectiuni cardiace

Cainii, ca si oamenii, sunt pasibili de imbolnavire odata cu trecerea vremii. Cainii batrani, cu varsta peste 10-12 ani, fac in general stenoza aortica, lucru care diminueaza fluxul de sange pompat de inima, facand cordul (ventriculul stang) sa lucreze mai intens si sa se dilate.

Ca tratament general se prescrie benazeprilul (Cibacen la farmaciile umane), alaturi de Preductal (medicament si complexul de vitamine Omega 3-6-9. Netratarea stenozei aortice duce, in timp, la insuficienta cardiaca.

Malformatiile valvei mitrale sunt prezente cu precadere la cainii din rasele de talie mica (pekinezi, chihuaua etc), si nu este deloc o afectiune care sa fie tratata superficial, fiind o boala care poate secera oricand viata prietenului dumneavoastra, ducand la insuficienta mitrala.

Tratamentul consta in Vetmedin si Cardalis, alaturi de aceleasi vitamine Omega 3-6-9. Se poate administra si Furosemid, pentru cazurile in care exista retentie de apa.

Ca simptom, in cele doua situatii de mai sus, se poate observa asa numita tuse cardiaca, crize de hiperventilatie etc, simptome care trebuie tratate cu maxima seriozitate, efectuandu-se investigatii sub forma de ecografie si radiografie cardiaca la un cabinet de specialitate.

afectiuni-inima-caini

Articolul este informativ, medicatia general prescrisa amintita mai sus NU trebuie administrata in niciun caz cainelui, fara un consult veterinar de specialitate in prealabil.

 

Comments are closed.

Cum tratam cateii care sufera de afectiuni cardiace