Find us on Google+ Ce masina de spalat rufe cumparam? - electronice si electrocasnice

Ce masina de spalat rufe cumparam?

Masina de spalat rufe este, fara nicio indoiala, un obiect nelipsit in majoritatea caselor secolului XXI. Mai vechi sau mai noi, cu zeci de programe care-si fac treaba oricand avem nevoie de ele, masinile de spalat sunt usor de folosit dar au devenit din ce in ce mai greu de ales.

Greutatea alegerii unei masini de spalat rezida in multitudinea de tipuri tehnologice care au aparut in ultima perioada, multe dintre ele fiind, practic, similare, dar fiind prezentate diferit de catre marketingul fiecarei companii in parte, apar ca lucruri greu de inteles pentru un utilizator normal. Ce este foarte important sa intelegem este ca este mai putin important sa alergam dupa cea mai buna masina de spalat rufe, ci mai degraba dupa cea mai potrivita noua.

Care sunt pasii cei mai importanti pe care ar trebui sa-i facem atunci cand vrem sa cumparam o masina de spalat

Primul pas ar fi acela de a stabili cu exactitate locul din casa in care va fi amplasata masina. Trebuie sa retineti ca are nevoie de un spatiu de cel putin 15 centimetri de la perete, trebuie sa fie in apropierea unei scurgeri si sa aiba aproape alimentarea de curent electric.
Este foarte important spatiul in care o veti monta, pentru ca, in cazul in care locul este stramt, este posibil sa aveti surpriza de a nu putea incarca cu rufe masina, pentru tipurile cu incarcare frontala. In acest caz alegerea se simplifica destul de mult, fiindca va trebui sa alegeti neaparat o masina de spalat cu incarcare verticala, ramanand a va hotara asupra a ce functii aveti nevoie, pentru a departaja modelele din oferte.

In cazul in care locuiti intr-un apartament, situatie foarte des intalnita, trebuie sa va ganditi si la nivelul de zgomot pe care-l scoate masina de spalat rufe. Nimeni nu este foarte fericit daca masina de spalat de pe hol scoate 80 de decibeli in regim de stoarcere, acesta fiind cazul majoritatii masinilor de spalat Candy, spre exemplu. Este foarte adevarat si faptul ca masinile de spalat silentioase (daca poate fi folosit acest termen la nivelul de 60 de decibeli) sunt mult mai scumpe decat cele din gama low budget, asa ca pentru cei carora bugetul le este strans, factorul nivel de zgomot este usor de eliminat.

Pentru acelasi caz prezentat mai sus, respectiv masina de spalat amplasata intr-un apartament de bloc, problema uscatorului se poate spune ca este mai mult decat foarte importanta. Masinile de spalat rufe cu uscator incorporat sunt ceva mai scumpe decat cele cu aceleasi caracteristici tehnice si functii, dar ne vor scuti de rufele imprastiate prin casa, sau de sarmele inestetice agatate in balcon sau la geam.

In incheiere, trebuie amintit si factorul energetic. Poate ca nu va veti amortiza investitia doar din ce economie faceti la factura de curent in cativa ani, dar o masina din clasa A+ consuma totusi cativa lei mai putin la fiecare spalat.

Concluzia este ca alegerea masinii de spalat trebuie facuta nu dupa vizionarea reclamelor sau dupa cat de frumos arata, ci tinand cont de caracteristicile spatiului in care aceasta va functiona si de nevoile casnice pe care viitorul utilizator le va avea.

Comments are closed.

Ce masina de spalat rufe cumparam?