Find us on Google+ Concert de muzica clasica orientala - Mohamad Zatari si Ghassan Bouz - culturale

Concert de muzica clasica orientala – Mohamad Zatari si Ghassan Bouz

Concert de muzica clasica orientala sustinut de Mohamad Zatari – oud [Siria] si Ghassan Bouz – percutie [Liban], ce va avea loc la Hermitage – Urban Spiritual Hub – Str. Mihai Eminescu nr. 127, Bucuresti.

Spectacolul va avea loc miercuri, 21 decembrie 2016 incepand cu orele 19.30.

Briza iti va aduce muzica Levantului, intr-un loc ce te imbie la meditatie si regasire chiar inainte de sarbatori.
Ritmuri clasice, instrumentale, din Liban, Siria si Turcia dar si din Egipt si indepartatul Maroc se vor face auzite in seara de 21.
Povesti orientale vor fi spuse prin cantec de catre cei doi interpreti.

Mohamad Zatari – interpret la oud si compozitor – Siria
Mohamad este un muzician clasic arab care a studiat muzica traditionala siriana, irakiana si turca, iar momentan studiaza muzica clasica europeana, dorind sa fie o punte de legatura intre Orient si Occident, intre traditie si contemporaneitate.
Mohamad Zatari a avut spectacole in Siria si România si Ungaria, a compus piese proprii, precum si coloane sonore pentru filme de scurt metraj.
Ca urmare, talentul si virtuozitatea sa au fost recunoscute in societatea muzicala europeana si araba.

Ghassan Bouz – percutionist – Liban
Ghassan e un percutionist libanez care s-a format ca autodidact. Printre instrumentele la care canta se numara darbouka, bendir, djembe, cajon si congas.
Are deja o experienta muzicala bogata in tara sa natala si in lumea araba, prin aparitii scenice alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni din aceasta regiune.

Pasiunea lui Ghassan Bouz pentru muzica araba se reflecta pregnant in interpretarile sale, adaugand o nota unica muzicii contemporane vestice.
A colaborat cu Anton Pann Ensemble, Teodora Enache, Daniele di Bonaventura, Ilham Madfai, Basel Rajoub, Theodosii Spassov, Roots Revival Romania si cu alti artisti din lumea araba si din Romania.

Leave a Comment

Concert de muzica clasica orientala – Mohamad Zatari si Ghassan Bouz