Tuturor participantilor la Concurs, restaurantul Casa Marie Aan le ofera o reducere de 5% la orice nota de plata din restaurant, pana pe 25 martie.
Contactati-ne (concurs@goingout.ro) pentru detalii.
*
Care este semnificatia expresiei „La Tapa” si carei culturi ii este specifica?
(vezi www.restaurantcasamarieaan.ro)
*
Scrie un comentariu cu raspunsul la intrebare, pe aceasta pagina, pana pe 10 martie, si poti deveni castigatorul unui voucher cu valoare de 150 lei, pentru o masa la Restaurant Casa Marie Aan.
REGULAMENT CONCURS:
– Premiul va intra in posesia detinatorului celui mai votat comentariu de pe aceasta pagina.
– Comentariul va fi semnat, obligatoriu, cu numele complet (pe acel nume se va emite voucher).
– Comentariul va trebui sa raspunda corect intrebarii concursului, sau sa trateze subiectul cerut, dupa caz.
– Nu pot participa la concurs castigatorii unui concurs Goingout din ultimele 30 zile.
– Concursul se poate incheia oricand, in intervalul de desfasurare anuntat.
– Orice comentarii care nu trateaza intrebarea concursului, vor fi moderate, iar cei care adopta o atitudine sau limbaj ofensiv la adresa altor concurenti sau la adresa Goingout.ro, vor fi descalificati. (15.01.2009)
Anunta-ti prietenii, cheama-i sa te voteze! 😉
Jurizarea se va face pe 11 martie, iar castigatorul va fi afisat pe site.
GoingOut isi rezerva dreptul de a elimina din concurs orice concurent/comentariu care foloseste practici frauduloase de votare (automata, proxy etc) fara vreun anunt prealabil si fara nicio obligatie. Mai multe voturi de pe acelasi IP duc la descalificare, chiar daca sunt ale unor useri diferiti.
*
Voucherul este nominal si netransmisibil.
In cazul in care castigatorul nu va revendica premiul in termen de 24 ore, printr-un e-mail trimis la concurs@goingout.ro (de pe adresa cu care a participat la concurs), se va desemna castigator urmatorul clasat (in ordinea voturilor primite pe comentariu).
IMPORTANT! Fiti foarte atenti la datele de contact pe care le treceti in comentariu: nume real complet si adresa de e-mail (voucherul se va elibera pentru persoana cu numele trecut in comentariu). In cazul in care veti castiga, pentru a putea intra in posesia voucher, va trebui sa trimiteti un e-mail de revendicare a premiului, de la acea adresa.
(in cazul in care folosesti o adresa yahoo, e posibil ca mesajul prin care iti vom trimite voucher-ul, sa ajunga in folderul spam, asa ca trece concurs@goingout.ro in address book).
12 comments
la tapa inseamna mizilic si este o traditie spaniola mai ales in Granada.nu este neaparat nevoie sa fie servita in picioare,te poti aseza la masa.de obicei cu fiecare bautura consumata iti pun o farfurioara de mancare,depinde de oras si de specialitatea restaurantului.
locuiiesc in Granada,Spania si nu va imaginati ce minune cu tapa.bei 2 coca-cola si ai mancat…ajajaja.daca vreodata cineva vrea sa vina in Spania sa desguste „la tapa” cea mai buna idee este Granada.
la tapa – un termen specific culturii spaniole. nu este un fel de mancare, e mancarea dintre mese si de altfel cel mai dragut moment.poti savura mancarurile specifice alauturi de un prieten foarte bun sau de familie si asta nu e tot..nu exista reguli.poti sta in picioare sau poti sta la masa.
“La Tapa” este „arta de a manca in picioare” si este o expresie specifica culturi spaniole.
🙂
arta de a manca in picioare
In Spania, cina este de obicei servita intre orele 21 si 23, si intre astfel ramane suficient de mult timp intre serviciu si cina. Astfel, spaniolii uneori prefera sa mearga prin („Ir de tapas”) si sa manance tapas dupa ce ies de la serviciu si pana sa manance cina. Specific barurilor care servesc acest tip de mancare este si faptul ca nu au scaune, fiind un fel de fast food. Pe scurt, semnificatia expesiei “La Tapa” ar fi „arta de a manca in picioare” si este specifica culturi spaniole. Scopul ar fi in principal acela de a oferi o ocazie buna de a conversa intr-un cadru placut si de a oferi o gustare intre mese.
„La Tapa” – denumire semnificativa spaniola – se serveste intre mesele principale (fr. entremets), rolul ei fiind acela de a-ti asigura necesarul alimentar pana la pranz sau cina
Tapas-urile reprezinta o caracteristica a traditiei spaniole de a gati, devenind, de o vreme, populare in toata lumea. „Tapeo” ar reprezenta formula ideala de „fast food”, cu conditia sa nu necesite timp si o pauza lunga de a practica, cu eleganta tipic spaniola,„La Tapa” – denumire semnificativa spaniola – se serveste intre mesele principale (fr. entremets), in chip de hrana care sa iti asigure necesarul alimentar pana la pranz sau cina
Tapas-urile reprezinta o caracteristica a traditiei spaniole de a gati, devenind, de o vreme, populare in toata lumea. „Tapeo” ar fi, fara retinere, cea mai buna formula de „fast food” , daca nu ar necesita timp si o pauza lunga de a practica „arta de a manca in picioare” ce-i drept, cu o eleganta specfica natiei „creatoare”). Aceasta pauza lunga ofera oamenilor sansa de a socializa si de a discuta subiecte legate de munca lor, de economie, de sport etc.
Retetele de tapas folosesc o varietate larga de produse animale derivate, precum carnea, pestele si ouale, ca si produse agricole, cum ar fi legumele. Impreuna cu maslinele, intr-o larga varietate, cu bucati de usturoi sau cu carnaciori afumati, cu felii de branza sau hamon crud/afumat, ele au devenit faimoase „en todo el mundo”.
Semnificatia expesiei “La Tapa” este „arta de a manca in picioare” si este specifica culturi spaniole.
Semnificatia expesiei “La Tapa” este „arta de a manca in picioare” si este specifica culturi spaniole.La Tapa” – denumirea semnificativa spaniola – se serveste intre mesele principale, ca hrana care iti permite sa supravietuiesti pana la pranz sau cina.
Semnificatia expesiei “La Tapa” este „arta de a manca in picioare” si este specifica culturi spaniole.La Tapa” – denumirea semnificativa spaniola – se serveste intre mesele principale, ca hrana care iti permite sa supravietuiesti pana la pranz sau cina. Verbul „tapear” se conjuga in toata lumea. In picioare sau asezat, prieteni sau familie se delecteaza cu sucuri, bere, vin ce se potrivesc cu tapa, spunand ultimele bancuri si solutionand complexe probleme economice si sportive
„La Tapa” – denumirea semnificativa spaniola – se serveste intre mesele principale, ca hrana care iti permite sa supravietuiesti pana la pranz sau cina. Verbul „tapear” se conjuga in toata lumea. In picioare sau asezat, prieteni sau familie se delecteaza cu sucuri, bere, vin ce se potrivesc cu tapa, spunand ultimele bancuri si solutionand complexe probleme economice si sportive.
Tapas-urile sunt o caracteristica a traditiei spaniole de a gati, care acum devin populare in toata lumea. „Tapeo” ar fi, fara retinere, cea mai buna formula de „fast food” , daca nu ar necesita timp si o pauza lunga de a practica, cu eleganta tipic spaniola, „arta de a manca in picioare”. Aceasta pauza lunga ofera oamenilor sansa de a socializa si discuta subiecte legate de munca lor.
In traducere libera, “tapa” inseamna “mizilic”, un fel de aperitiv, o mancare usoara-specifica culturii spaniole.
“La Tapa” este „arta de a manca in picioare”
Castigator!
Semnificatia expesiei “La Tapa” este „arta de a manca in picioare” si este specifica culturii spaniole.