Find us on Google+ Cum sa-ti alegi echipamentul pentru fitness - sport

Cum sa-ti alegi echipamentul pentru fitness

Daca te-ai gandit sa iti iei cateva aparate pentru a face fitness in propria locuinta, pleaca de la premiza ca nu poti alege orice. Sunt mult prea multe produse pe piata, sute de modele care nu fac decat sa iti ingreuneze decizia.

Merita sa faci o asemenea investitie si sa-ti iei un echipament de fitness complet? Vrei sa-ti transformi locuinta intr-o adevarata sala de fitness sau doar sa parcurgi un antrenament basic in fiecare zi? Unui incepator i-ar fi destul de dificil sa decida.

Sa-ti doresti sa cumperi aparate pentru fitness reprezinta un prim pas spre o viata mai sanatoasa si mai activa. E de la sine inteles ca activitatea fizica, de orice fel, aduce beneficii majore organismului. Cu atat mai multe avantaje ai daca dispui de echipamentele necesare chiar la tine acasa. Nu mai e nevoie sa pierzi banii dati pe abonamentele la sala si timpul pe care l-ai fi petrecut pe drum.

E suficient ca o singura data sa iei o decizie buna si sa alegi aparatura potrivita, ca mai apoi sa te bucuri de ea pentru o perioada de cel putin cativa ani. Nu doar noi spunem asta, cat si multe alte persoane care isi fac antrenamentul in propria casa.

Cate tipuri de echipamente exista?

Pentru a alege aparatura potrivita, va trebui sa te decizi asupra carui tip de antrenament tintesti. Exista doua tipuri de exercitii pe care le poti face si care vor clasifica echipamentele in doua categorii: aerobic(cardio) si cresterea masei musculare(ridicarea de greutati).

Despre aparatele de tip cardio

Vrei sa scapi de kilogramele in plus, deci sa arzi caloriile, sa imbunatatesti respiratia sau circulatia? Iti doresti sa cresti metabolismul si sa-ti dezvolti sistemul imunitar pe cale naturala? Iti doresti o alternativa mult mai eficienta decat joggingul?

Atunci ai nevoie de un aparat care sa iti ofere acel antrenament cardiovascular de care ai nevoie. Din fericire, ai destule optiuni din care poti alege.

Banda de alergat

Sunt doua tipuri de benzi de alergat. Cele clasic sunt mult mai simple si mai ieftine decat benzile electrice. Banda se misca doar in momentul in care mergi pe ea, deci nu exista niciun fel de motor electric ce ar ptuea sa o puna in miscare.

Singura si marea problema a benzilor de alergat clasice este aceea ca nu pot fi folosite la un nivel prea avansat. E destul de dificil sa alergi pe una si e mult mai adecvata o banda de alergat electrica, fiind si mult mai populare in ziua de azi.

Bicicleta eliptica

Un alt echipament ce are rolul de a-ti modela cateva dintre cele mai importante grupe de muschi in acelasi timp este bicicleta eliptica. Acestor masinarii de fitness li se poate ajusta rezistenta. Modele mai moderne pot chiar sa fie folosite in sens invers.

O bicicleta eliptica de calitate simuleaza o miscare cat se poate de naturala si de simpla si au un panou de control digital care afiseaza informatii exacte despre antrenamentul tau.

Bicicleta fitness

Bicicletele fitness sunt excelente pentru tonifierea si intarirea muschilor picioarelor, cat si pentru a beneficia de un antrenament foarte bun pentru sistemul cardiovascular. Pot fi folosite oricand si in orice circumstante.

Si in cazul de fata exista mai multe tipuri de biciclete fitness: orizontala, verticala si spinning. Cele verticale sunt si cele mai populare bicicleta fitness. Modelele orizontale imbina relaxarea cu antrenamentul intens. Bicicletele de tip spinning sunt destinate celor care folosesc bicicleta ca mod intens de antrenare pentru competitii sportive si nu numai.

Leave a Comment

Cum sa-ti alegi echipamentul pentru fitness