Find us on Google+ Cum transform computerul intr-un veritabil TV Full HD - diverse

Cum transform computerul intr-un veritabil TV Full HD

Popularitatea (in crestere) pe care a inregistrat-o Netflix, alaturi de streaming-ul online in general, arata ca multi consumatori de TV au migrat (cel putin partial) spre aceasta tehnoogie moderna. Exista chiar, printre televizoarele inteligente, modele care au inclusa aplicatia Netflix, insa multe dintre ele nu au acces la transmisiunile OTA (over the air).

In aceste conditii, multi utilizatori incep sa inteleaga ca nu mai au nevoie de clasicul TV, preferand sa utilizeze laptopul sau computerul personal pentru aceleasi task-uri.

Din fericire, pentru acest lucru exista pe piata tunerele TV digitale, cu interfata USB, care va pot transforma calculatorul sau notebook-ul intr-un veritabil televizor full HD. Un pachet tuner TV DVB-C, spre exemplu, costa in jur de 150 de lei si cuprinde Stick-ul USB Tuner TV HD, antena FM portabila si telecomanda (care are inclusa si bateria). Majoritatea tunerelor au dezvoltate drivere de suport pentru Windows (incepand cu Windows 7, Windows 8 si Windows 10).

Ce face, propriu zis, un tuner DVB-C?

Tunerul DVB-C ofera o receptie a programelor de televiziune digitala prin cablu, in versiune Full HD (pentru programele care sunt transmise in acest format). Un tuner digital care se respecta mai ofera si functie radio in frecvente FM (88 Mhz – 108 Mhz), suport DAB si suport pentru televiziune digitala terestra T1 si T2, dar si functie de tuner TV digital terestru VHF si UHF.

O functie foarte important si utila pe care v-o ofera un tuner digital este aceea de a inregistra emisiunile preferate, in format digital HD, pe computerul sau laptopul pe care este adaugat.

Transformarea calculatorului dumneavoastra intr-un veritabil TV inteligent este mai mult decat foarte usor de realizat cu ajutorul acestui device, care se conecteaza la computer prin intermediul unui port USB normal, iar in cealalta parte mufa de intrare a cablului este standard TV.

Trebuie doar sa conectati tunerul la PC si cablul TV la tuner, dupa care sa instalati software-ul si driverele (lucru extrem de simplu si intuitiv construit), dupa care totul se desfasoara natural, inclusiv cautarea si setarea programelor cu ajutorul telecomenzii, la fel ca pe un televizor normal.

In cazul in care aplicatia software care vine la pachet cu tunerul TV nu este pe placul dumneavoastra (poate ca nu are toate functiile pe care vi le-ati dori, precum facilitatea „Always on Top” ori alte diverse functionalitati extinse pentru editarea canalelor de televiziune), va recomandam achizitionarea si instalarea aplicatiei DVB Viewer, care costa numai 15 dolari.

Tunere TV gasim in foarte multe dintre magazinele online romanesti, dar putem recomanda www.bax.ro, ca avand preturi competitive, livrare prompta si orientare  pro-client.

Concluzionand, achizitionarea unui tuner TV DVB-C va va transforma statia de lucru (fie ea PC sau laptop) intr-un adevarat televizor cu imagine Full HD, foarte usor de folosit si cu functii pe care multe televizoare inteligente, din gama medie, nici macar nu viseaza sa le ofere.

 

Comments are closed.

Cum transform computerul intr-un veritabil TV Full HD