Find us on Google+ mancare cu specific - Goingout.ro

Category: mancare cu specific

Bucate Unicate Indonezia in Cafepedia Romana

Bucate Unicate Indonezia in Cafepedia Romana

Miercuri 28 mai de la 19:30 – Bucate Unicate Indonezia in Cafepedia Romana Miercuri, 28 mai, va pregatim o seara cu Bucate Unicate din Indonezia. Bucataria indoneziana este una foarte diversificata, in mare parte datorita celor aproximativ 6000 insule populate. Exista multe influente regionale, bazate pe cultura si turism. India, Orientul Mijlociu, China si chiar si Europa si-au spus cuvantul […]

Read more ›
Bucate Unicate din Portugalia – Cafepedia Romana

Bucate Unicate din Portugalia – Cafepedia Romana

Miercuri, 14 mai, CAfepedia Romana a pregatit o seara cu Bucate Unicate din Portugalia! Pe langa aromele din Atlantic, bucataria portugheza ne surprinde cu influente mediteraneene. De asemenea, este resimtita si prezenta fostelor colonii, in special in multitudinea de condimente folosite: piri piri, piper negru, scortisoara, vanilie, sofron, coriandru etc. Uleiul de masline este un ingredient de baza! Bufetul va […]

Read more ›
Bucate Unicate – Sweet & Sour Dishes made in China – la Cafepedia

Bucate Unicate – Sweet & Sour Dishes made in China – la Cafepedia

Miercuri, 26 martie, va pregatim preparate chinezesti speciale: Bucate Unicate – Sweet & Sour Dishes made in China Unii spun ca ideea de „dulce-acrisor” vine din provincia chineza Hunan, desi sosul folosit in aceasta zona in ziua de azi nu seamana cu ceea ce majoritatea oamenilor ar considera a fi asa. In ziua de azi, chinezii obisnuiesc sa marineze carnea […]

Read more ›
Bucate Unicate – Insulele Mauritius – Cafepedia

Bucate Unicate – Insulele Mauritius – Cafepedia

Bucataria mauritiana reflecta in mod inevitabil, diversitatea etnica a poporului sau: rougailles creol, curry indian, bryanis arabesc, carne de porc dulce-acrisoara chinezeasca, mancaruri delicate frantuzesti, sunca si oua englezesti… gasim de toate pentru toate gusturile. Ingredientele de baza sunt rosiile (cunoscute sub numele de pommes d’amour), ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Inima de palmier si Camarons (creveti giganti), carnea […]

Read more ›
Bucate Unicate Republica Dominicana, la Cafepedia

Bucate Unicate Republica Dominicana, la Cafepedia

Miercuri 12 februarie de la 19:30 – Bucate Unicate Republica Dominicana Bucataria Republicii Dominicane are multe în comun cu tradiţiile gastronomice ale insulelor vecine din Puerto Rico şi Cuba, precum şi cu ţara cu care împarte insula Hispaniola, cu, Haiti. Influenţele culturale diferite, sunt de asemenea, reflectate în alimentele preferate ale dominicanilor . Bucataria Republicii Dominicane este in principal o […]

Read more ›
Cafepedia Romana gazduieste Fiesta Mexicana!

Cafepedia Romana gazduieste Fiesta Mexicana!

Bucate Unicate Mexic – editia 29 Miercuri, 2 octombrie, de la 19:30 dam startul Fiestei Mexicane la Cafepedia Romana! Vom pregati un meniu traditional mexican iar muzica de mariachi va incinge atmosfera. Bucataria mexicana, atat de savuroasa si de aventuroasa, este un amestec de elemente tradiţionale şi europene. Ea este cunoscută pentru varietatea de ingrediente, pentru decoraţiile colorate şi apetisante, […]

Read more ›
Restaurant Indian Bucuresti si Mancare Indiana

Restaurant Indian Bucuresti si Mancare Indiana

Mancarea indiana, servita in oricare restaurant indian din Bucuresti, se numara printre cele mai savuroase de pe glob, bazata fiind pe civilizatia milenara hindu. Taramul condimentelor nu s-a multumit doar sa exporte cuisoare, anason sau curry, ci le-a si impletit intr-o bucatarie care te fura din momentul in care simti aromele. E adevarat ca majoritatea mancarurilor servite in restaurantele indiene […]

Read more ›
Mancare Japoneza

Mancare Japoneza

Nu e usor sa gasesti mancare japoneza de calitate, in Bucuresti, dar si cand ajungi sa-ti delectezi papilele gustative cu un sos Teryiaki… viata se schimba radical. Specificul culinar japonez s-a dezvoltat, in ultimii 2000 de ani, in urma puternicelor influente chinezesti si coreene, dar ceea ce gasim astazi in bucataria japoneza incepe sa se cristalizeze doar de 300-400 de […]

Read more ›
Hrană vie din bucătăria fără foc

Hrană vie din bucătăria fără foc

Viaţa înseamnă prin definiţie, viu. Să fii viu înseamnă atât de multe încât nici nu putem să rezistăm în faţa entuziasmului gândului că acum suntem vii. Din această cauză bucătăria vegetariana fără foc ne ajută să menţinem viaţa din noi şi chiar să îi creştem puterea, vitalitatea, toată manifestarea ei, prin hrană vie, preparată, gătită, fără foc. Reţete vegetariene de […]

Read more ›