Find us on Google+ Incepe Estivalul de Chitara! Impreuna, sub luna - diverse

Incepe Estivalul de Chitara! Impreuna, sub luna

Intre 22 si 31 august 2017, la Unteatru are loc o noua editie a Estivalului de Chitara. In acest an, festivalul propune reintalnirea cu sonoritatea speciala a chitarei in 12 recitaluri reunite sub sloganul “impreuna sub luna“. Publicul va putea astfel asculta duete de chitara sau de archlute, flaut si chitara, voce si chitara, marimba si chitara, nai si chitara, intr-un program bogat, ce se intinde de la clasicii Scarlatti sau Castelnuovo-Tedesco pana la flamenco, world music, improvizatie si poezie. Asadar, norocosii care se afla in Bucuresti in acest sfarsit de august au sansa de a petrece impreuna cateva seri de muzica buna. O ocazie de neratat, cu atat mai mult cu cat toate concertele sunt gratuite.

 

Estivalul de Chitara se deschide marti, 22 august, cu o seara intitulata “luna de menta. De la ora 19.30, actrita Delia Nartea ofera un recital de poezie in acompaniamentul chitarei lui Maxim Belciug. De la ora 21.00, seara continua cu un concert de flamenco, ai carui protagonisti sunt cantaora Pilar Diaz Romero si chitaristul Tiberiu Gogoanta, care revin in Romania dupa mai bine de trei ani, pentru a aduce pe scena bucuresteana un strop din ritmurile pline de pasiune ale insoritei Spanii.

 

Miercuri, 23 august, e “luna ce suna”. Primul recital este oferit de fabulosul flautist Matei Ioachimescu alaturi de chitaristul George Popescu. Cei doi propun un program cu lucrari de Astor Piazzolla Celso Machado, Enrique Granados. In partea a doua a serii, pe scena urca Duo Iancu-Lobont, care isi strunesc chitarele intr-un recital de o expresivitate speciala.

 

Prima serie de evenimente a Estivalului de chitara se incheie joi, 24 august, cand intra in scena “luna abaluna”. De la ora 19.30, este programat un inedit recital de chitara si  marimba, avandu-i ca protagonisti pe Radu Valcu si Razvan Florescu. Seara se incheie cu vocea calda a mezzosopranei Claudia Codreanu, care ofera, alaturi de chitaristul Costin Soare, un program cu lucrari de Franz Schubert, Mario Castelnuovo-Tedesco, George Enescu si Manuel de Falla.

 

Estivalul de Chitara se reia marti, 29 august, cu o seara de “luna si para”. De la ora 19.30, pe scena urca Duo Kitharsis. Doi tineri chitaristi – Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan – a caror cariera, desi la debut, se proiecteaza deja promitator, dupa recitaluri sustinute in Germania, Franta, Italia si Polonia. La ora 21.00, soprana Angela Sindeli si Tudor Niculescu-Mizil propun un program de muzica spaniola pentru voce si chitara.

 

Miercuri, 30 august, in penultima seara a festivalului, programul incepe cu recitalul oferit de chitaristii Mihai Cojocaru si George Popescu. Partea a doua a serii aduce un recital special de nai si chitara, sustinut de tinerii dar extraordinar de talentatii Madalina Luca si Radu Valcu.

 

Estivalul de Chitara se incheie joi, 31 august cu “luna in palma”. De la ora 19.30, Duo Iancu-Lobont ne ofera sonoritatea unui recital de archlute – un instrument cu coarde specific secolului XVII, precursor al chitarei moderne, din aceeasi familie cu teorba si chitarrone. Seara de incheie cu minunata Maria Raducanu, una dintre cele mai speciale voci din lume, pe care avem acum ocazia s-o ascultam din nou in compania chitaristului Maxim Belciug.

 

Asadar, editia 2017 a Estivalului de Chitara se desfasoara in zilele de 22, 23, 24, 29, 30 si 31 august. Concertele incep la ora 19.30 si au loc in sala de concerte a Unteatru, str. Sfintii Apostoli 44, Bucuresti. Accesul publicului la toate concertele este gratuit.

 

Estivalul de Chitara este organizat de Asociatia Culturala Kitarodia in parteneriat cu UNTEATRU. Proiectul este finantat de Primaria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in cadrul programului cultural “Bucuresti Oras participativ”.

 

https://www.facebook.com/events/320565541728658

Leave a Comment

Incepe Estivalul de Chitara! Impreuna, sub luna