Kombucha – Bautura Vie
Kombucha este o bautura revolutionara deosebit de utila sanatatii, pe care o poti savura la Restaurantul Satya. Ea este rezultatul procesului de fermentatie a ceaiului verde sau negru cu ajutorul unei culturi de ciuperci, ce traiesc in simbioza. Pe langa efectul racoritor si gustul fain, Kombucha contine enzime si nutrienti ce au capacitatea de a regenera organismul si chiar de a reda sanatatea.
Istoricii considera ca ceaiul obtinut prin fermentarea acestei ciuperci a fost folosit la inceput pentru efectele ei curative in Estul indepartat, in principal in Japonia, China si Coreea. Din extremul Orient, ciuperca a fost adusa apoi de negustori in Rusia, unde a capatat o mare popularitate, fiind cunoscuta sub numele de “ceaiul kwas”. Nu se stie exact cand a ajuns acest elixir in Europa, dar inca din 1915, au inceput studii sistematice, facute mai ales in Rusia, Germania si in tarile Baltice, pe marginea acestui remediu pe cat de straniu, pe atat de eficient intr-o sumedenie de afectiuni, considerat a fi un fel de panaceu.
Consumul de Kombucha are efecte curative:
regleaza apetitul prin continutul scazut de calorii si carbohidrati, reda tonusul si vigoarea si ajuta la buna functionare a sistemului digestiv.
Kombucha contine enzime active, antioxidanti pentru combaterea radicalilor liberi si acizi organici benefici pentru sanatate. Kombucha este totodata un remediu excelent impotriva oboselii si a stresului. Este un aliment viu si, asemeni fructelor sau legumelor, contine enzime. Enzimele care se gasesc in alimentele vii ajuta enzimele din sistemul nostru digestiv sa fragmenteze mai usor alimentele pe care le-am consumat in substante nutritive mai usor de asimilat.
S-a determinat ca dupa varsta de 40 de ani, nivelurile de enzime digestive incep sa descreasca. Prepararea alimentelor, la randul ei, distruge enzimele din alimente, precum si multe substante nutritive.
Aceasta inseamna ca nu veti mai digera la fel de eficient pe cat ati putea. Este posibil sa nu obtineti suficiente substante hranitoare oricate ati consuma.
Beneficii Kombucha:
-ajuta la curatarea colonului si a vezicii biliare
-ajuta la obtinerea unei digestii sanatoase
-indeparteaza colita si crampele stomacale
-opreste diareea neinfectioasa
-regleaza apetitul si reduce grasimea
-ajuta in tratamentul artritei si gutei
-are efect de remisiune a lupusului
-imbunatateste vederea si ajuta la vindecarea de cataracta si glaucom
-eliminarea unor simptome ale diabetului zaharat si ale leuconevraxitei (sclerozei multiple in placi)
-un bun deodorant pentru subtioara
-ajuta la eliminarea congestiilor cailor aeriene (astm)
-alina celulita
-mareste energia corpului si elimina multe toxine
-ajuta la reducerea dependentei de alcool
-curata acneea, psoriazisul si alte boli ale pielii (eczeme) si o infrumuseteaza
-ingroasa parul si intareste unghiile
-imbunatateste simtul mirosului
-ajuta la indepartarea stresului si a insomniei
-in anumite cazuri, determina parul grizonat sa revina la culoarea sa naturala
-usureazã vindecarea bronsitei
-actioneaza ca un laxativ usor, ajutând la evitarea si eliminarea constipatiei
-mareste impulsul sexual
-previne si vindeca infectiile vezicii urinare
-calmeaza si relaxeaza
-alina arsurile cauzate de foc si de expuneri prelungite la soare
-vindeca infectarea cu ciupercile din zona unghiilor
-opreste durerile menstruale puternice.
6 comments
bianca imi poti oferi si mie un puisor te rog?
buna,
am uitat adresa 🙂
http://elixirulkombucha.blogspot.ro/
si kombucha.bucuresti@gmail.com
buna
pot oferi ciuperca de kombucha gratuit in bucuresti. eu o cultiv de un an jumate si se inmulteste destul de rapid. am mai dat din ea, dar inca mai am din plin de oferit.
sunt ciuperci mature, sanatoase, eu folosesc apa plata, ceai verde sau mate, zahar brun de cele mai multe ori ecologic.
toate cele bune
bianca
Daca m-as raporta strict la gust, nu e deloc ok…dar daca ma gandesc la beneficiile sale, este ideala!
hmmm interesant 😀 trebuie sa incercam aceasta bautura
un articol foarte reusit…si informatii pe care nu cred k le cunoaste foarte multa lume;)