Find us on Google+ Mancare Marocana - Bucate Unicate la Cafepedia - delicatese

Mancare Marocana – Bucate Unicate la Cafepedia

Zilele trecute am fost martorii unui eveniment culinar din seria Bucate Unicate, al celor de la Cafepedia, eveniment care a adus, pe platourile din Arthur Verona, delicatese din exoticul Maroc. Seria evenimentelor Bucate Unicate dateaza de cativa ani, si la multe am fost, mereu multumiti, dar editia asta a intrecut orice asteptari.

Mancare marocana, superlativ gastronomic

Prima surpriza a venit din partea Brioutas, care au aspectul unor pachetele de primavara chinezesti, dar asemanarea se opreste aici, combinatia de legume care formeaza umplutura fiind mult mai generoasa si mai gustoasa.

Zaalouk, salata de vinete in stil marocan te duce cu gandul la sora ei, de origie libaneza, Baba Ghanouj, dar e mai fina si mai eleganta, iar tocanita de legume si prune uscate, Tajine pe numele de botez, este fara corespondent, din cate stim noi, si fara egal in exotismul gustului.

N-a lipsit Harissa, pasta de ardei iute amestecata cu ulei de masline presat la rece si usturoi, singura care ar fi meritat sa aiba o imbunatatire, anume o consistenta mai densa. Explicatia este simpla, pasta de ardei iute este chiar… foarte iute, asa ca, spre binele papilelor romanesti, multe dintre ele neobisnuite cu asemenea asalturi, a fost usor diluata.

Couscous-ul a fost minunat, plid de savoare si fiert atat cat trebuie, de departe cel mai bun couscous mancat in Bucuresti, la nivelul oricarui autentic marocan.

Fiti cu ochii pe Bucatele Unicate de la Cafepedia, in fiecare saptamana prezinta un alt specific culinar, care mai de care mai atractiv. Marea majoritate a evenimentelor sunt vegetarian friendly, asa cum puteti vedea din meniul marocan atasat.

Recomandam din toata inima, atmosfera e foarte placuta iar in ceea ce priveste mancarea… cititi mai sus!

bucate-unicate-marocane

Leave a Comment

Mancare Marocana – Bucate Unicate la Cafepedia