Find us on Google+ Problemele masinilor de spalat rufe si rezolvarea lor imediata - electronice si electrocasnice

Problemele masinilor de spalat rufe si rezolvarea lor imediata

Masina de spalat se confrunta in general cu numeroase probleme, acesta ar fi motivul pentru care este nevoie sa nu neglijati semnele de imbolnavire ale masinii de spalat pe care o detineti.

Daca masina nu invarteste cuva, atunci va trebui sa aveti in vedere cateva aspecte. Principalul motiv pentru care masina de spalat nu se invarte este faptul ca fie a fost incarcata cu prea putine rufe, fie cantitatea de rufe este una prea mare. Multe din masinile moderne au in dotare niste senzori care pot detecta daca masina a fost incarcata cu prea putine rufe. Puteti sa ajustati incarcarea masinii si apoi sa incercati din nou. Daca tot nu se invarte, atunci ar fi bine sa apelati la sfatul unui specialist care va va spune ce este in neregula cu masina de spalat.

O alta problema comuna a masinilor de spalat, este ca acestea nu evacueaza de obicei apa. Principala cauza a acestei probleme este ca pompa de evacuare este infundata sau stricata. Evacuarea apei din masina de spalat este o operatiune simpla, cu toate acestea tot ar trebui sa apelati la sfaturile unui profesionist pentru a rezolva eventualele probleme care ar putea cauza ramanerea apei in masina de spalat.

Una din problemele frecvente este raportarea unui cod de eroare format din cifre sau litere afisate pe display-ul masinii. Aceste erori sunt cunoscute de specialistii care se ocupa cu repararea masinilor de spalat, ele fiind un fel de indiciu a defectiunii respective. Masina nu este neaparat stricata daca a aparut o eroare pe display, de aceea inainte de a suna un specialist, ar trebui sa verificati alimentarea masinii de spalat, dar si daca filtrul este curat. O problema grava a masinii de spalat este atunci cand ea refuza sa porneasca.

Atunci cand masina nu porneste, cauza ar putea fi  la motor sau la un controler al motorului. Daca masina voastra nu mai porneste, atunci ar fi necesara o investigatie amanuntita a acesteia de catre un specialist. Inainte de a suna totusi la un specialist, va trebui sa revedeti daca masina este conectata la electricitate. Verificati alimentarea cu electricitate a masinii de spalat si daca stecherul este infipt bine in priza. Mai verificati daca priza are curent si daca firul de alimentare nu este impuscat. Va mai puteti uita si la butonul de pornire/oprire. Asigurati-va ca acesta este apasat cum trebuie pentru a fi siguri ca masina functioneaza sau nu.

Comments are closed.

Problemele masinilor de spalat rufe si rezolvarea lor imediata