Find us on Google+ Rendez Vous - ceainarie - ceainarii

Rendez Vous – ceainarie

Cand am intrat pentru prima oara in ceainaria Rendez-Vous (deschisa recent) in centrul istoric, am avut sentimentul ca voi da nas in nas cu Hansel si Gretel.

Nu mai retin in ce anotimp se petrecea povestea, eu insa am ajuns la Rendez-Vous o data cu prima ninsoare a iernii asteia, cu foarte putin timp inainte de sarbatori, fenomen care a imbunatatit simtitor aspectul centrului istoric, altminteri destul de vaduvit de pictorescul Bucurestilor de altadata.

Casuta, asezata imbietor pe un colt al strazii Tonitza, cu garnituri de lemn maron-roscat si accente de rosu sau auriu, puteai sa juri ca e din turta dulce. Perdele grele, voluptuoase, o lumina difuza, partial de la lumanarile de pe mese, combinata cu un amurg prietenos de decembrie, betisoare parfumate – amestecat cu alte cateva zeci de arome incredibile ale ceaiurilor expuse spre vanzare, o muzica lina, de prin anii ’80, asociata unui zumzet odihnitor de conversatii purtate in tihna,  totul la ceainaria Rendez-Vous este o combinatie de armonie si liniste.

Dintre cele trei dudui simpatice, responsabile cu deservirea clientilor la Rendez-Vous, doua sigur au fost gheise intr-o viata anterioara. Asta se cunoaste dupa mers, dupa privire si dupa ghiers. Stiti… gheisele nu merg, de fapt, ele pasesc. Calca mai intai cu varful, in asa fel incat sa nu-ti tulbure cu niciun zgomot clipa de liniste. Asa si fetele astea. Nu le simteai nici cand se apropiau, nici cand se departau. Rosteau exact numarul de cuvinte necesare, cu voce duioasa, cu privire blanda, fara neaparat un zambet, dar cu o expresie calda, familiara.

Am rugat-o, la un moment dat, pe una dintre ele, sa imi prezinte ceaiurile.
La intrarea in ceainaria Rendez-Vous sunt expuse spre vanzare aproximativ (asa, din privire) 50-60 sortimente de ceai. Daca cumva nu era nascuta in tara ceaiului-rasare, a simulat perfect, pentru ca n-a avut nicio ezitare. Mi-a coborat de pe raft fiecare cutie in parte, mi-a spus ce culoare de ceai are la origine (verde, negru, alb sau rosu), cu ce este combinat, in ce parte a zilei este recomandat, daca este mai fresh sau mai dulce, mai avea putin si-mi spunea si carui tip de personalitate ii este potrivit! Nu mi-a lipsit mult sa-mi iau notite. 🙂 Am plecat cu vreo 7 pungute de ceai la pachet, doar pentru ca mi s-a parut exagerat sa iau mai multe.

Am baut o caffe latte buna – nici nu ma asteptam sa fie altfel, un fresh dulce si nestrecurat (cum se poarta mai peste tot si nu pricep de ce) si am abuzat si de o portie de tort de ciocolata, delicioasa.
Toata distractia asta a costat, la ceainaria Rendez-Vous, cu tot cu ceai, aproape 100 lei. Ceaiul vrac este cu vreo… 10% mai scump decat in magazinele de specialitate, insa acolo n-am gasit niciodata atatea sortimente.

Ceainarie Rendez Vous

Str. N. Tonitza, nr. 6
Telefon: 0725.637.904
www.ceainarie.ro

1 Comment

  1. Anca spune:

    Am avut neinspiratia sa comand un tort aniversar de la ei. Pe langa faptul ca a avut mult peste greutatea ceruta, nici macar nu a fost livrat in locatia dorita(ei avand doua astfel de locatii in Bucuresti);pe langa toate aceste deficiente, insolenta de care au dat dovada angajatii nu am mai intalnit-o niciodata pana acum. Managerul nu s-a deranjat sa rezolve problema in vreun fel, ci doar s-a rezumat la un simplu „imi pare rau”.Concluzia: nu recomand nimanui sa cumpere de la ei.

Rendez Vous – ceainarie