Find us on Google+ Restaurant MJU - restaurante

Restaurant MJU

Inchis!

Am fost invitata la restaurant MJU. L-am gasit cu o oarecare dificultate, pentru ca este amplasat intr-o cotitura a lui Vasile Lascar (a strazii, desigur) care are si-un semn mare de interzis pentru circulatia rutiera. Restaurant MJU e la 10 metri de semnul respectiv, dar pentru ca tocmai li se arsesera becurile care luminau sigla (am intrebat), nu era deloc vizibil.

Ambientul e rece. Lumina este puternica, alba, iar coloritul predominant alb cu negru. Petele de culoare sunt nuante tomnatice, distinse dealtfel, dar nepotrivite unui restaurant, pentru a-l face primitor.
Tendinta generala este de o locatie foarte fancy, meniurile sunt sub forma unei reviste glamour (cu foile cam desprinse), iar mesele sunt decorate elegant (daca nu te uiti la detalii). Pentru ca, daca te uiti, vezi niste pahare dintr-o sticla cam ieftina, si niste tacamuri cam grosolane.

Servirea la restaurant MJU este foarte amabila, dar niciunul dintre chelneri nu stie mai mult de 20 de cuvinte in engleza. Ori asta mi se pare o proba eliminatorie pentru un restaurant fusion, care sigur asteapta in egala masura clienti straini.
Daca esti vegetarian, e nasol. Nu e nasol ca esti, dar cam asta iti spune privirea ospatarului cand il anunti lucrul asta. E in dificultate. 🙂
Am cerut doua lucruri: ardei copt umplut cu orez si ierburi aromate, si spanac cu parmezan. Mi s-a adus la cunostinta ca sunt garnituri si am primit ceea ce vedeti in fotografie:

Sa traduc: este vorba despre orez fiert (la aburi, ce-i drept), cu o jumatate de ardei gras perpelit pe gratar si cu frunzele de rucola evidente. Fara sare, ca poate sunt la regim. 🙂 Spanacul nu cred ca avea parmezan.

Booon. Am zis ca poate la desert voi avea mai mult noroc. Si-am incercat Tea-ramisu, adica un tiramisu in care cafeaua este inlocuita cu ceai verde si menta. N-as putea spune ca m-a cucerit.

Am remarcat muzica, bine aleasa, si-am mai remarcat ca din trei sortimente diferite de vin pe care le-am cerut, nu aveau niciunul.

M-as intoarce la restaurant MJU? Nu.

Restaurant MJU

Str. Vasile Lascar, nr 29
Telefon: 021-313.00.15
www.mju.ro

10 Comments

  1. Jeanette spune:

    Eu am fost la deschidere. Era un meniu pentru jurnalisti, compus din nustiuce specialitate de vita argentiniana, si un meniu de sushi. Sushi cu peste. Pentru ca nu mananc nici vita, nici peste, am mancat niste sparanghel obisnuit, pus ca garnitura, si tot ce era leguma si orna vreo farfurie :)). Cum ai zis, daca esti vegetarian, nu e deloc recomandat. Mai tin minte ca parca avea preturi f. mari. Dar parca am scris frumos despre ei, cred :))

  2. Andreea spune:

    Buuuuun, nu comentez gusturile sau preferintele culinare ale domnisoarei, cu toate ca acest „nu cred” nu reprezinta o parere demna de luat in seama.
    Ce vreau sa subliniez:paharele din sticla ieftina sunt de fapt DIN CRISTAL, celebra marca franceza Cristal d’Arques, colectia Longchamp Follies.
    http://www.cristaldarquesparis.fr/Templates/FicheLigne.aspx?idMarque=7&idPays=FR&idSousUnivers=&idGroupeDeForme=&idSousGroupeDeForme=&idFormeGeometrique=&idCouleur=&idMatiere=&idGroupeDeLigne=&idLigne=546&idConcept=&pageno=3
    Cand cineva nu face diferenta intre cristal si sticla ieftina, e de inteles ca intre dinti i-a ramas numai spanacul, fara parmezan(cred).
    P.S. Meniul de la deschidere nu a fost pentru jurnalisti ci pentru invitati, si compus din salate,spring rolls VEGETARIENE, preparate calde-vita, pui, peste, UN BAR numai de sushi si multe deserturi; cred ca mai am niste poze pe undeva.
    Daca vorbiti din amintiri, ca jurnalist, va recomand mai degraba sa va informati bine.

  3. Maria spune:

    Doamna Andreea, dati-mi voie sa zambesc. 🙂
    Spuneti ca paharele acelea sunt identice cu acestea?
    http://www.mju.ro/gallery/pic.php?p=7

    Poate ochiul meu nu este atat de bine format, dar urechea da. Recunosc cristalul dupa sunet, si acela NU era cristal.

    Cat despre parmezan, n-am vrut sa fiu mai rea decat era cazul si sa spun ca el a existat pe masa, dar a venit insotind Tagliatelle cu sos Roquefort, lucru care (poate stiti si dumneavoastra) este jignitor la adresa sosului.

    • Andreea spune:

      🙂
      E penibil sa insistati pe subiectul materialului din care sunt facute paharele de la Mju.Recomand un control ORL.
      …si sa inteleg ca sosul de Roquefort, jignit fiind de prezenta parmezanului pe aceeasi farfurie cu tagliatelle si Prosciutto v-a deranjat, de fapt?
      Mai bine aveti grija sa nu jigniti ceafa de porc din propria farfurie, prin lipsa mujdeiului de usturoi, sau sarmalele neinsotite de mamaliga, atunci cand mergeti la restaurant si ascultati clinchetul paharelor de plastic.
      …penibil!

  4. Raluca spune:

    O atitudine cel putin urata din partea unui reprezentant al unui restaurant, indiferent de ce v-a spus clientul. Ma indoiesc serios ca ajung vreodata acolo, dupa raspunsurile date am convingerea ca orice reclamatie as putea avea, va fi soldata cu varii „blesteme” asupra urmatorului fel de mancare. Urat, sunt convinsa ca nu sunt singura care citeste asa ceva si ramane cu impresia asta…

  5. Andreea spune:

    Problema se pune altfel atunci cand te straduiesti sa mentii un standard, cand investesti enorm de mult-bani, dar mai ales pasiune, iar intr-o zi cineva se trezeste sa indruge minciuni, doar ca sa aiba ceva de spus, atunci esti in masura sa raspunzi astfel.
    De-a lungul anilor am acceptat toate criticile, si pozitive(n-au fost putine), si negative(ne-au stimulat si ne-au facut mai buni, iar acolo unde a fost cazul, am remediat situatia).
    Astfel ca, cu parere de rau va spun, atitudinea mea a fost pe masura.

    • Miruna State spune:

      Daca madama asta e ocupa de acest restaurant Mju, jur ca-n viata mea n-am sa calc pe-acolo, chiar daca ar avea pocaluri din alabastru.
      Joasa calitate umana, de unde se vede ca banul nu da intotdeauna bun simt si educatie.

  6. Alex spune:

    Cred ca madama v-a aratat mult bun simt si are dreptate.
    Voi vorbiti de atitudine si va permiteti sa faceti acuzatii si sa judecati un om cu bun simt.Meritati sa vi se spuna mult mai multe.Ia uite unde e spiritul de turma,cum ridica unul degetul, cum rad toti…E eu chiar o sa merg la Mju asta.
    Tipic .. nu suportati adevarul, frustratelor.

  7. Andreea spune:

    Multumesc, dar nu e cazul, mai mult nu am de spus.
    Nu vad sensul…

  8. Miruna State spune:

    S-ar parea ca „madama Mju” comenteaza sub mai multe nicknames. Or fi ospatarii de la restaurant Mju, sau scrie un comentariu cu stanga si unul cu dreapta? :))

    P.S. Administratorii sa verifice IP-urile comentariilor Mju, si sa spuna daca am dreptate. :))

Leave a Comment

Restaurant MJU