Find us on Google+ Salonul International al Benzii Desenate din Romania (IX) - expozitii, filme

Salonul International al Benzii Desenate din Romania (IX)

23- 25 octombrie 2009 se va desfasura la Colegiul National de Arte din Constanta cea de-a 19-a editie a Salonului International al Benzii Desenate din Romania.

salonul-international-al-benzii-desenate-din-romania

Vor fi prezenti celebri artisti si animatori BD din Franta (Jean-Pierre Dirick, Jean-Paul Boizard, Paul Laffont), Belgia (Roland Francart), Italia (Pierpaolo Rovero) s Romania (Veronica Solomon).
Vor fi vernisate expozitii (“Spirou in Romania”, “Pap-a-Bulle”- despre BD si filatelie), se vor decerna premiile la concursul national de banda desenata si va fi lansat albumul in limba romana Hotul de oameni, primul din seria “Inspectorul Fido”, creata de Jean-Pierre Dirick(fost desenator la revista Pif) si co-editata in colaborare cu Federatia Internationala a Comunitatilor Educative. Lansari de noi reviste si fanzine BD romanesti, mese rotunde, ateliere BD, dedicatii desenate si alte surprize ii asteapta pe cei ce indragesc benzile desenate.

Manifestarea este organizata de Alianta Franceza din Constanta, Asociatia Bedefililor din Romania si Colegiul National de Arte, in colaborare cu Ambasada Frantei, Delegatia Walonnie-Bruxelles din Bucuresti si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
La 19 ani de la infiintare, Salonul BD de la Constanta a devenit locul de intalnire obligatoriu al pasionatilor de benzi desenate din Romania.

Comments are closed.

Salonul International al Benzii Desenate din Romania (IX)