Find us on Google+ Scapa de oboseala si stres

Scapa de oboseala si stres

La sfarsitul unei zile de munca grea, in care parca nu ai facut decat sa iesi dintr-o sedinta pentru a intra la alta, ai rezolvat cateva probleme importante, te-ai intalnit cu niste clienti fideli dar pretentiosi si greu de multumit si – inevitabil – ti-ai reprogramat intrevederea cu un partener de afaceri, ca urmare a lipsei de timp, in cap iti surade ideea unui dus rapid si sa te pui in patul calduros la un somn perfect.

Exista insa si alte solutii de a alunga oboseala. Cativa pasi ce trebuiesc urmati sunt prezentati mai jos:

1. Problemele de serviciu trebuie sa ramana doar la serviciu.

Multi dintre noi avem obiceiul de a ne lua acasa cateva dosare pe care ne propunem sa le studiem bine, pret de cateva ore, insa de foarte putine ori aceasta strategie da, intr-adevar, rezultate.

oboseala

2. Cu aproximativ doua ore inainte de a incheia ziua de munca, fa-ti timp 20 de minute pentru a intocmi o lista cu problemele de care trebuie sa te ocupi si sa le rezolvi in cursul zilei urmatoare.

Vei avea astfel in minte ce ai de facut a doua zi si vei pleca de la birou cu sentimentul ca ai avut, intr-adevar, o zi productiva. Te va ajuta sa te deconectezi si sa nu te mai gandesti toata seara la problemele de la serviciu. Mai mult, a doua zi este necesar doar sa prioritizezi ordinea rezolvarii acestor probleme, astfel timpul devine mult mai scurt si mai eficient folosit.

3. Stai linistit si foarte-foarte calm si relaxat cateva minute…

Aseaza-te cat mai comod in fotoliu, inchide ochii, desfa o doza de suc, respira si… nu te gandi la nimic! O sa simti cum te eliberezi de tensiunile acumulate in cursul zilei. Aceasta tehnica da mereu rezultate, dar este esential sa te poti deconecta de toate activitatile derulate in cursul zilei, sa nu te gandesti la nimic, sa intri intr-o usoara stare de meditatie.

Comments are closed.

Scapa de oboseala si stres