Find us on Google+ Scarlet Pub - puburi

Scarlet Pub

Am fost la Scarlet Pub. Eram putin infometate, putin obosite, si cum ei pareau sa aiba si mancare si fotolii in care sa putem zabovi, am ramas. Terasa parea destul de goala pentru o zi de vineri la orele 6, poate din cauza preturilor cam condimentate. Sau sa fi fost din cauza senzatiei groaznice de toamna care se tot insinua racoroasa in suflete? Nu mai conteaza, important e ca ne-am decis sa ne petrecem doua ore la Scarlet Pub pe terasa. Mobilierul de lemn mi-a placut, are un aer foarte reusit de mobilier vechi dintr-un local in care stateau bunicii irlandezi la taclale. Interiorul e intunecat, cu semineul care sa sublinieze atmosfera de interior cald mai ales de la sufletele multe, inghesuite si vesele. Marea revelatie a fost dusumeaua care intregeste tabloul si pentru care merita felicitat decoratorul – e o tusa de mare efect..

Dupa necesara orientare in spatiu si optarea pentru o masa in aer liber, ca sa sfidam schimbarea de anotimp si temperatura, am inceput studiul meniului. Ne-au uimit (in sensul bun al cuvantului de aceasta data) limonadele – oamenii de acolo revolutioneaza o piata in care doar menta reusise sa schimbe combinatia clasica. Si progresul e demn de toata lauda, exista limonada cu mar si scortisoara, cu capsuni si chiar cu pepene, ceea ce te face sa-ti descoperi un spirit aventurier nestiut. Si bine faci daca incerci, nu se lasa cu dezamagiri ci cu papile gustative fericite. Am ajuns la concluzia ca la Scarlet Pub au bauturi atat de bune ca sa uiti cat de greu trece timpul pana se prepara mancarea. Este nevoie de limonade excelente ca sa nu te superi deloc cand o portie de tortellini al forno si una de spaghetti con tonno dureaza o ora pe ceas. Sau de bere buna si multa, ca si din asta au cu nemiluita – o gramada de sortimente la draft, ca-ntr-un pub cu prestanta.

Meniul de mancaruri, international asa cum e el, este adaugat in caz ca bauturile te indeamna, intrucat la Scarlet Pub ele sunt baza. Prin urmare avem sandvisuri care sa aiba nevoie de un gatlej bine hidratat; avem cateva salate pentru cine tine la silueta si niste costite americane pentru cei care nu tin la ea; iar in incheiere, triumfatoare, vin pastele, destinate doar celor care isi pun problema siluetei dupa ce le-au ingurgitat, ca nu vor sa-si strice cheful si pofta dinainte. Tortellini al forno au fost ok, primind o bila alba pentru crusta de parmezano-cascaval care le conferea un aspect divin. Spaghetti con tonno au fost bune si ele, chiar foarte bune. Am apreciat tonul cu o existenta evidenta in farfurie – e de apreciat, credeti-ma, intrucat va puteti trezi cu urma aripioarei de ton zburatacita prin sos si atat… Zic laudativ si de sosul din rosii decojite, deci cu mai putin bulion romanesc, si de caperele care se rasfatau increzute peste tot ( si asta e de apreciat, de obicei le poti numara in sos si sunt mereu cat clasele primare la o scoala normala). Ne-ar fi placut si un desert, ca sa facem incheiere frumoasa, dar nu ne-a ispitit nimic de prin meniu, asa ca ne-am multumit cu pastele.

Singura nedumerire consta in promptitudinea serviciilor (nedumerire posibila doar intr-o tara unde apreciem normalitatea drept exceptie datorata proniei divine..trist..). In primele 10 minute, 3 chelneri diferiti au venit sa se intereseze daca ne-a fost luata comanda. Apoi am fost avertizate in legatura cu temperatura platourilor de servire si a preparatelor. Pentru ca in final sa fim intrebate cum ne-a placut masa.  Cu nota am avut ceva probleme, dar se aglomerase un pic inauntru si poate de aici ignorarea terasei. Oricum, mai mergem la Scarlet Pub, acum cat inca e totul frumos, ca doar au deschis de vreo 2 luni si mai au rezerve din avantul inaugurarii.

Scarlet Pub

Str. Smardan nr.37, Bucuresti
www.scarletpub.ro

Leave a Comment

Scarlet Pub