Find us on Google+ Sfaturi pentru cumpararea unei masini

Sfaturi pentru cumpararea unei masini

Inainte de a-ti alege o masina noua sau una second-hand trebuie sa te gandesti la multe detalii. Initial, trebuie sa te gandesti la ce vei face cu masina si cu ce scop o vei folosi.

Urmeaza apoi te gandesti la buget si la pretul maxim alocat pentru ea. O masina se schimba in general odata la 3-4 ani. Nu va ganditi ca o sa tineti masina 100 de ani ca pe timpuri, ca o sa aveti copii si o sa-i plimbati cu masina voastra incapatoare. Foarte mici sunt sansele sa tineti o masina mai mult de 5 ani, mai ales daca nu o cumparati noua. De aceea, este bine sa stabiliti nevoile curente, prezente si nu potentialele nevoi.

masina

Inainte de a cumpara masina trebuie sa o verificati.  De asemenea, trebuie sa tineti cont de uzura masinii si sa va asteptati la zgarieturi si piese aproape stricate. Daca o masina second-hand arata mult prea bine, poate fi un semnal ca ceva este gresit la ea. Probabil a suferit un accident in trecut, fapt ce ar lasa cateva daune.

Trebuie sa fii atent si la vanzator si la masina, verificand istoricul acesteia in cele mai mici detalii. Trebuie din start sa va ganditi ca cel mai probabil masina a suferit „modificari” pentru vanzare. Unii dau multi km inapoi, altii spala motorul bine sa dea impresia ca nu este uzat, altii pun anunturi in care spun ca masina este impecabila si ca n-are modificari ascunse. Trebuie sa va asteptati la astfel de minciuni, minciuni iscate pentru a vinde masina mai repede si la un pret mai mare. Uneori trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca o masina noua este o masina buna. Nu tot ce este scump este si bun, nu tot ce este ieftin este si prost. Umpic de cercetare n-ar strica nimanui.

Iar cel mai important sfat este urmatorul: daca pretul unei masini este mult prea bun, in raport cu ceea ce se ofera, atunci mai mult ca sigur masina are o problema ascunsa!

1 Comment

  1. Andreea spune:

    Ai dreptate. Masina nu se mai tine ani de zile. Nimeni, nu e casatorit cu ea. O masina, in 4 ani mi s-a devalorizat cu 300 euro, iar la alta, pretul a scazut cu aceeasi suma, in numai un an.

Sfaturi pentru cumpararea unei masini