Find us on Google+ Soul Serenade - o noua abordare acustica a muzicii blues, soul si gospel - editoriale

Soul Serenade – o noua abordare acustica a muzicii blues, soul si gospel

Soul Serenade este o noua si revigoranta interpretare acustica a muzicii blues, soul si gospel care continua sa exploreze idei, emotii prin cea mai pura forma a muzicii. Au concertat intensiv de la formarea trupei in vara anului 2011 pana in prezent in toate localurile de profil din Bucuresti.

Trio-ul de blues acustic ofera o combinatie aparte intre chitara slide, voci, mandolina, muzicuta si tamburina, care te va purta de pe strazile din Chicago pana pe drumurile prafuite din sud.

soul-serenade-concert

Care este povestea colaborarii dintre voi? Cum v-ati cunoscut si cum ati ajuns sa cantati impreuna?

SS: Primii pasi i-am facut in 2011 cand am inceput (Andrei) sa cant cu Adelina. Ne-am cunoscut intamplator printr-un prieten comun, ea fiind din Buzau. Am inceput sa lucram tot mai mult la a emula muzica care ne misca, insa cu propria viziune.

Soul Serenade pot spune ca a luat fiinta odata cu cooptarea unui bun prieten si un minunat muzician pe numele de Codrut Andrei. Asta se intampla in toamna anului 2012.

De la inceputurile Soul Serenade si pana acum, considerati ca ati tinut o linie dreapta?

SS: Sincer, singurul lucru pe care l-am facut constant in acest timp a fost chiar sa ne propunem sa nu existe, reguli, limitari apropo de ce incercam sa realizam pe plan muzical.

In biografie am vazut ca ati participat la EBC. Ce a insemnat pentru voi ?

SS: European Blues Challenge a fost o experienta minunata. Am cunoscut oameni deosebiti , si am ascultat trupe foarte bune din toata Europa. Au fost 20 de formatii, fiecare reprezentandu-si tara natala. Pentru Romania a fost prima participare si se pare ca ne-a purtat noroc fiindca am luat locul II la finalul festivalului/concurs.

Cum ati ajuns sa combinati atatea instrumente?

Andrei: Fara sa sune ca un cliseu dintr-o felicitare, insa decizia de a combina instrumentele astfel a venit peste noapte. Cel mai probabil ca rezultat al muzicii pe care o indrageam.

Unde va putem asculta pe viitor si unde va gasim online?

SS: Pe 25 aprilie cantam in Bohemia Tea House (Bucuresti) https://www.facebook.com/events/1476488342581338/ si pe 28 aprilie la Infinitea (Bucuresti) https://www.facebook.com/events/487823034677034/ , iar pe facebook mai gasiti si unde ne mai plimbam in vara asta, evenimente la care participam si tarile pe care le vizitam. Ne gasiti pe facebook, soundcloud, youtube si nu numai: https://www.facebook.com/soulserenadeofficial , https://soundcloud.com/soul-serenade/

Cum alegeti melodiile din concerte, intelegand ca fiecare concert este diferit si nu aveti un line-up prestabilit?

SS: Melodiile , le alegem, in mare masura, instinctiv. Este destul de simplu, daca ne bucuram sa cantam o piesa la repetitii, garantat ca o veti auzi in concerte. Interpretarea proprie poate veni dintr-o idee sau chiar un moment improvizatoric pe scena. Vrem ca fiecare persoana din public sa fie placut indecisa legat de directia in care sa-si directioneze atentia. Fie ca este vocea Adelinei, mandolina, muzicuta s.a.m.d

Exista anumite piese mai aproape de sufletul vostru?

SS: Pe scena sunt mai multi factori, atmosfera, publicul si starea din momentul respectiv pot duce la acea conexiune cu o piesa, foarte evidenta pentru audienta. Insa daca ar fi sa alegem , probabil ca piesele proprii vor avea mereu o implicatie emotionala mai mare.

 

soul-serenade

Pe langa S.S. cu ce va mai ocupati?

Adelina: Sunt studenta si din pacate raman cu putin timp liber insa serialele pe net vor avea mereu intaietate.

Codrut: In fiecare an incerc sa-mi gasesc timp pentru pescuit. Ocazional, cand sansa se iveste, ma bucur tare mult sa conduc camioane (Autovehicul mare cu caroserie deschisa prevazut cu platforma sau cu bena, folosit pentru transporturi de materiale sau marfuri) in poligon.

Andrei: Sincer, caut activitati cat mai variate. De ceva timp joc rugby la clubul de amatori Arlechinii Bucuresti. Mai recent , impreuna cu Ada si Codrut ne-am propus sa terminam un joc pe TV din 1984 cu cavaleri, pixeli uriasi, tot tacamul.

 

 

Comments are closed.

Soul Serenade – o noua abordare acustica a muzicii blues, soul si gospel