Find us on Google+ Teen-Fest aduce teatrul în licee și umple orașul de povești - educatie

Teen-Fest aduce teatrul în licee și umple orașul de povești

Suntem în plin festival EXCELSIOR Teen-Fest! Spectacolele de teatru sunt în desfășurare, atelierele de teatru, de film de animație, de video-sound și modelare 3D au început, iar interesul adolescenților crește pe zi ce trece.

Și totuși, Teen-Fest nu și-a epuizat potențialul de evenimente. Pentru că își propune să fie nu doar un festival de teatru, ci și o platformă multidisciplinară de comunicare directă cu cei din noua generație, începând din 2 octombrie, o nouă secțiune va debuta în Festival. #teatruînlicee aduce dialogul cultural în mediul de formare al adolescenților, liceul, încurajând atitudinea participativă, creativitatea și dialogul prin integrarea firească a artei teatrului în procesul de formare a noii generații.


Așadar, timp de patru zile, #teatruînlicee scoate spectacolul din sala de teatru și îl duce în școală, propunându-și ca la această întâlnire să abordeze tranșant o problematică socială cu care se confruntă și cei din tânăra generație: discriminarea. Este tema pe care spectacolul MASKAR (între) – un studiu despre problematica minorităților – o abordează și reprezintă punctul de pornire pentru o serie de patru dezbateri ce vor avea loc la finalul fiecărei reprezentații, moderate de dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Radu Apostol.

#teatruînlicee este o inițiativă căreia i s-au alăturat patru instituții de învățământ liceal din București: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Matei Basarab” și este realizat în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Despre spectacolele din cadrul EXCELSIOR Teen-Fest, dar și despre numeroasele evenimente conexe dedicate adolescenților puteți afla de pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/. Tot acolo veți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile le puteți afla de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/ .

Comments are closed.

Teen-Fest aduce teatrul în licee și umple orașul de povești