Find us on Google+ Trattoria Antico Dolo - restaurante

Trattoria Antico Dolo

E a doua oara cand intru la Trattoria Antico Dolo, si, dupa toate semnele, ultima. Prima data m-a incercat asa un sentiment de compasiune, probabil generat de ambientul extrem de reusit si nevalorificat nici prin calitatea mancarii, nici prin competenta serviciilor. Avand in vedere ca astazi tocmai mi s-a confirmat impresia proasta, n-o prea mai pot trece sub tacere.
Are un mare atu aceasta Trattoria Antico Dolo, beneficiaza de o locatie intima si dichisita, colorata optimist si ornamentata cu masti si peisaje venetiene. Muzica este bine aleasa si volumul ei deloc deranjant. Cafeaua este (declarativ) Lavazza, insa am mari rezerve in privinta asta.

Duduia care serveste la Antico Dolo este intre doua varste, si nu m-am lamurit daca era mai mult plictisita decat obosita, dar parea tare grabita sa plece acasa si deloc binevoitoare. Am comandat un „pui Dracula” – in dulcele stil italian 😉 – si un alt pui quatro formaggi, ca sa-l complexeze pe primul. 😀  Norocul puiului ca l-am cerut insotit de o salata de vara, astfel a scapat neatins. Ma rog, l-am atins putin la un colt, cat sa constat ca n-am mai intalnit atata faina intr-un sos de cand facea bunica mea rantas la mancarea de fasole, asta intamplandu-se in urma cu vreo 20 de ani, la tara. Este exclus ca un sos de branza (de 4 feluri de branza) sa fie nesarat.
Duduia a observat ca nu atinsesem puiul, dar o fi crezut ca tin la silueta, intrucat l-a ridicat fara sa comenteze. Salata a fost buna.

Preturile sunt medii la Trattoria Antico Dolo, dar  ar putea fi si mici, tot nu sunt justificate. Legumele sunt din cele congelate, la punga, orezul abunda de unt, focaccia e o pita cu ulei de masline, calda, dar total insipida.

Gasiti aici toate restaurantele din zona Decebal, Bucuresti.

Antico-Dolo

Trattoria Antico Dolo

Adresa: Bd. Decebal, nr. 13
Telefon: 0788301000
0213262726
www.anticodolo.ro

5 Comments

  1. marian spune:

    total gresita atitudinea ta fata da mancarea de la Antico Dolo, eu am lucrat acolo la bucatarie ca bucatar inainte sa plec in Italia, si crede-ma ca nu folosesc faina, decat la blatul de pizza, pentru sosuri folosesc numai parmezan sau grana. poate ca calitatile tale de critic gastronomic sunt la limita inferioara, mai invata, poate mai stai prin bucatarie si apoi mai vorbim. cred ca ai calitati de scriitoare dar nu si gastronomice. urmareste aici critic: http://www.zf.ro/dupa-afaceri/la-restaurant-cu-peter-imre-trattoria-antico-dolo-3045742/

    • Roxana spune:

      Am poposit de curand pe acest site in cautare de inspiratie de noi locatii pentru servirea cinei cu prietenii si de ce nu a petrecerii timpului liber. Am citit special de Antico Dolo deoarece locuiesc foarte aprope si iau masa destul de des acolo. Sunt de acord ca gusturile nu se discuta cu atat mai mult cele legate de mancare, dar consider ca atitudinea persoanei care a scris acest articol este foarte gresita, iar din tot textul reiese o oarecare… atitudine rau intentionata. Nu iau aparararea personalului sau sa spun ca au cea mai buna mancare pentru ca nu ar fi adevarat, este un restaurant care se inscrie in limitele bunului simt si atat. Dar pentru cine citeste acest articol reiese ca ar fi o bomba ceea ce este foarte departe de adevar. Iar preturile sunt mai mult decat acceptabile pentru zona Bd. Decebal.
      O zi buna.

  2. Maria spune:

    Articolul pe care mi-l dai drept exemplu este scris in februarie 2007. De cat timp esti in Italia? Poate e nevoie de un update. 😉
    Nu-ti trebuie mari calitati de critic gastronomic pentru a face diferenta intre parmezan si faina.
    E posibil ca lucrurile sa fi stat asa la momentul despre care vorbesti. Acum, insa, se prezinta exact cum am descris.

  3. EasyGoing spune:

    Draga „marian” sau „maria”,
    Cum sa te apelez? Intreb pentru ca ai postat comentarii la fel de „pertinente” la http://www.goingout.ro/trattoria-antico-dolo/ si la http://www.goingout.ro/restaurant-il-gambero-rosso/, de pe acelasi IP, cu nume diferite si adrese de e-mail (adrese fake, evident, asa cum ii sta bine unui „bucatar” de Italia).
    Daca tu consideri personajul cu pricina un expert in gastronomie, ar fi bine sa treci la shaorma, in Spring Time.

  4. Sinonim spune:

    Buna Seara,
    Intim, Curat si Select nu se preteaza oricarui meltean este un local pentru cunoscatorii bucatariei Italiene si pentru cei care vor sa petreaca momente speciale. Lucrez de 8 ani in domeniul alimentar sunt inginer tehnolog in industria alimentara, cunosc indeaproape bucataria italiana si de 3 ani mananc, de fiecare data cand ies in oras, la Trattoria Antico Dolo este adevarat ca au o ospatarita mai plictisita dar nu poti caracteriza un restaurant dupa un singur angajat…Legat de gusturi desi nu se dicuta nu pot sa va spun decat sa incercati, nu va luati dupa nimeni, convinge-ti-va singurei.Respect

Leave a Comment

Trattoria Antico Dolo