Find us on Google+ Tu stii de ce este util un ventilator pentru baie si cum il alegi pe cel mai bun? - electronice si electrocasnice

Tu stii de ce este util un ventilator pentru baie si cum il alegi pe cel mai bun?

Spre surprinderea noastra, numarul celor care au instalat un ventilator pentru baie bun este unul foarte mic, semn ca sunt prea putini cei care intr-adevar stiu care este utilitatea lor. Cel mai mult gasim astfel de ventilatoare in cazul hotelurilor, dar ele pot fi mai mult decat bine venite si in baile din casele noastre, pentru ca nu doar ca ajuta intr-o mai buna ventilare a acesteia, alungand mult mai repede mirosurile neplacute, dar te ajuta sa ai parte si de o atmosfera mult mai placuta in timpul bailor fierbinti si lungi. Cum? O sa vezi in randurile care urmeaza.

Incepem acest articol prin a-ti spune ca daca vrei sa afli mai multe informatii legate de acest subiect, atunci o poti face citind acest articol despre ventilatoare pentru baie, care este actual si plin de sfaturi care te vor ajuta sa iti dai seama care este cel mai bun si cum il alegi pe cel de care intr-adevar ai nevoie, in functie de bugetul de care tu dispui in momentul de fata. O sa facem insa si aici o scurta trecere in revista a principalelor avantaje aduse de ventilatorul pentru baie, precum si a modului in care alegem un astfel de aparat.

Asadar, ce face mai exact ventilatorul pentru baie? El te ajuta sa mentii nivelul de umiditate la o valoare optima. Practic duce la eliminarea umiditatii in exces, aceasta reprezentand o adevarata problema intr-o baie unde ea tinde sa fie la un nivel foarte ridicat. In acest caz, cresc sansele de dezvoltare a mucegaiului si / ori a igrasiei, ele putand sa ne puna in pericol sanatatea, mai ales daca suntem expusi pe termen lung. Persoanele cele mai expuse problemelor cauzate de mucegai si igrasie sunt cele care sufera de diferite tipuri de alergii, precum si de astm. In cazul lor este chiar obligatorie instalarea unui astfel de ventilator.

Majoritatea bailor au o mica fereastra pentru aerisire, insa ea nu poate face aproape deloc fata, nici macar pe perioada verii, mai ales in timpul sezonului rece, atunci cand diferentele de temperatura duc la formarea condensului si a aburilor care iti pot da peste cap placere de a face o baie lunga si fierbinte.Tinand cont ca inclusiv cele mai performante ventilatoare pentu baie au un pret acceptabil, chiar nu putem gasi nici macar un motiv pentru care nu merita ca si tu sa cumperi unul. Nici macar instalarea sa nu trebuie sa iti dea foarte mari batai de cap, deoarece ea se realizeaza foarte usor – in plus, ai la dispozitie o lista lunga de modele, in functie de nevoile tale.

Dupa cum credem ca ti-ai dat deja seama, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a cumpara un ventilator pentru baie este sa iti dai seama care sunt dimensiunile baii, deoarece in functie de acest lucru o sa afli care este numarul de metri cubi pe ora pe care va trebui sa il aiba capacitatea ventilatorului. Este bine sa existe si un senzor de umiditate incorporat, astfel incat sa stie singur cum sa isi regleze puterea, iar nivelul de zgomot este recomandat sa fie unul cat mai mic, astfel incat sa iti permita sa te relaxezi atunci cand faci baie ori un dus rapid.

Comments are closed.

Tu stii de ce este util un ventilator pentru baie si cum il alegi pe cel mai bun?