Anouar Brahem Quartet

Dupa un concert sold-out in noiembrie 2011, tunisianul Anouar Brahem revine in Romania intr-o noua formula: cea de cvartet Anouar Brahem Quartet – cu oud, chitara bass, percutie si bass clarinet! Brahem este artistul care a readus lauta arabeasca (oud-ul) pe scena, contopind stilul propriu cu cel al marilor nume din jazz-ul ultimelor decenii intr-o experienta scenica unica.

 

 

Cei care nu au fost inca fascinati de rapitoarea privire a Ritei (The Astounding Eyes of Rita – ECM Records, 2010) vor fi sedusi de acest minunat album in concertul de la Sala Mihail Jora a Radiodifuziunii Romane din data de 27 octombrie 2012. Albumul este dedicat in memoria poetului palestinian Mahmoud Darwish (1941-2008), al carui poem “Rita si pusca”, despre dragostea pervertita de interesele politice, l-a inspirat pe Anouar Brahem.

 Anouar Brahem Quartet

Alaturi de Brahem, cvartetul este intregit de Klaus Gesing la bass clarinet,  Bjorn Meyer la chitara bass si Khaled Yassine la percutie. Asteptati-va la trei muzicieni de exceptie, ce nu isi limiteaza influentele la sfera jazz-ului, si reusesc astfel ss reinterpreteze muzica lui Anouar Brahem intr-o noua nota. De altfel muzica lui Brahem este un melanj de jazz, ritmuri andaluze si cantece de folk din spatiul arab, foarte bogata in detalii si nuante , ca o pictura impresionista.

Sala Radio, 27 octombrie 2012, 19.00

3 Comments

  1. Usi interior spune:

    De unde se iau biletele?

  2. Parfumuri online spune:

    Nu am auzit de Anouar Brahem pana acum…

  3. Tratamente naturiste spune:

    Nu am auzit de ei sincer! e prima oara

Anouar Brahem Quartet