ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More – Program 2013

Artisti internationali si parteneri de marca la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More 3-7 iulie, 2013

Incepe cea de-a II-a editie a festivalului international ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, miercuri, 3 iulie, in Piata George Enescu din Bucuresti. Timp de cinci zile, in centrul capitalei va rasuna muzica selecta a unora dintre cei mai cunoscuti si indragiti artisti ai genului.

 

Invitata sa cante in deschiderea festivalului, trupa Sebastian Spanache Trio va urca pe scena (miercuri 3 iulie) de la ora 19.00. Sánta, Pieloiu si Spanache, cei trei tineri talentati din componenta grupului, vor aduce in fata publicului piese incitante, reunite pe albumul Humanized, lansat la inceputul acestui an (Nao Dancar, Argentina, A Waltz, On Such Short Notice, Seven IS Your Friend, New I, Red).

 

In cea de-a doua parte a serii, pe scena de la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More se va afla un invitat special. Este vorba despre celebrul muzician britanic, Robert Mitchell, care, alaturi de band-ul sau, Panacea, si de binecunoscutul instrumentist Corey Mwamba, va intona live, pentru publicul bucurestean, piese precum: Lullaby No1; Essence; A Map of the Sky; Lucid Dreamt; The Stargazer; The Memoir Casts A Spell; Pure; Flawless.

 

In aproape 20 de ani de cariera muzicala, compozitorul, pianistul si profesorul Robert Mitchell a sustinut numeroase concerte pe scene renumite din intreaga lume, a inregistrat 7 albume si a fost distins cu importante premii muzicale. Creatiile sale sunt apreciate pentru acuratetea melodica si promovarea constanta a traditiei si maiestriei interpretative in jazz.

 

ArCuB-Live-Open-Air

 

Concertul Robert Mitchell’s Panacea, prezentat in cadrul ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este realizat in parteneriat cu British Council, care anul acesta aniverseaza 75 de ani de activitate in Romania. De-a lungul timpului, British Council si-a consolidat imaginea unei puternice institutii de cultura si educatie, fiind un partener constant in numeroase proiecte realizate de ArCuB.

 

O prezenta inedita pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More este cea a celebrului trompetist si compozitor polonez, Tomasz Stańko, care va concerta joi, 4 iulie, de la ora 20.00. Apreciat drept unul dintre cei mai originali muzicieni de jazz din lume, Stańko a inregistrat aproximativ 40 de albume, a sustinut concerte pe zeci de scene internationale si a semnat coloana sonora a numeroase productii de teatru si film. Tomasz Stańko este si primul muzician distins cu Premiul European pentru Jazz (2003).

 

Concertul reputatului muzician pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More a fost posibil si datorita sprijinului acordat de Institutului Polonez. De peste 10 ani aceasta institutie culturala desfasoara la Bucuresti o activitate bogata si apreciata de public.

 

PROGRAM ARCUB LIVE OPEN AIR- JAZZ, BLUES &MORE 3-7 IULIE 2013

Miercuri, 3 Iulie

19.00 – 20.00 Sebastian Spanache Trio (RO)

20.00 – 21.00 Robert Mitchell’s Panacea feat. Corey Mwamba (UK), in parteneriat cu British Council

Joi, 4 Iulie

19.00– 20.00 Petrica Andrei Trio (RO)

20.00 – 21.00 Tomasz Stanko New York Quartet (PL), in parteneriat cu Institutul Polonez

Vineri, 5 Iulie

19.00– 20.00 Cristian Soleanu Twin Toughts International Quartet (RO/ NDL)

20.00– 21.00 Eugen Gondi Trio (NDL /RO)

Sambata, 6 Iulie

19.00– 20.00 Three for Helen – Elena Morosanu & Michael Acker Quartet (RO)

20.00- 21.00 „Aleea Cosmonautilor“- Mircea Tiberian feat. Chris Dahlgren & Christian Lillinger & Nadia Trohin (RO/DE/USA)

Duminica, 7 Iulie

11.00– 12.00 Jazz for Kids

19.00– 20.00 Medeski & Martin & Wood (USA)

20.00– 21.00 James Carter Organ Trio (USA)

Concertele unor artisti de renume la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More.

Accesul este gratuit.

Urmariti evenimentele ArCuB pe si . Mai multe detalii pe www.jazzfestival.arcub.ro.

jazz_foto 1

Parteneri strategici: British Council, Institutul Polonez, Jazz.ro.

Parteneri media: Radio Guerrilla, TV CITY, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, RFI, 24FUN, Şapte Seri, mediaTrust Romania, Ring, BeWhere, Carturesti, Jazz Compas.

Parteneri media online: Port.ro, modernism.ro, iconcert.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, hotcity.ro, bigcitylife.ro, ziarulmetropolis.ro.

 

 

3 Comments

  1. Sora Daniel spune:

    Super tare articolul. Mi-a placut foarte mult !

  2. Roxana spune:

    Mare pacat ca perioada asta este super incarcata si nu am timp de nimic, mare pacat! Acces gratuit, o suita de artisti de renume si nu pot ajunge 🙁

  3. Katrina L. Sweeney spune:

    De anul trecut favoritii publicului se reunesc sub titulatura ArCuB Live, in cadrul unui eveniment open air marca ArCuB. Piata George Enescu, consacrata deja concertelor estivale in aer liber, va gazdui in iulie unul dintre cele mai asteptate evenimente ale acestei veri. De-a lungul celor 17 ani de activitate, ArCuB a prezentat nenumarate concerte si festivaluri de jazz si blues.

ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More – Program 2013