Find us on Google+ Atelier de nutritie - Suntem ceea ce mancam - ateliere

Atelier de nutritie – Suntem ceea ce mancam

Fundatia Calea Victoriei organizeaza asa cum ne-a obisnuit, o serie de ateliere cu tematici diferite. Asadar, pe data de  21 mai 2013, ora 18:30, putem participa la Atelier de nutritie. Acest atelier structurat ca un ghid pentru persoanele care s-au hotarat sa manance sanatos, dar nu stiu de unde sa inceapa pentru a-si dezvolta o nutritie echilibrata si de buna calitate.   In ziua de astazi, avem foarte multe optiuni in alegerea mancarurilor pe care le putem consuma, insa multe dintre ele sunt manufacturate pornind de la substante chimice in totalitate. In epoca moderna, calitatea nutritionala a alimentelor pe care omenirea le-a cunoscut de-a lungul timpului are mult de suferit.   Raspunderea pentru aceasta stare de fapt nu o poarta doar industria alimentara sau supermarketurile, ci si consumatorul. Starea de sanatate si forma siluetei noastre depinde de alegerile alimentare si de obiceiurile pe care le adoptam si dezvoltam, in functie de gradul nostru de informare.   In cadrul acestui atelier de nutritie, invatam cum sa facem alegerile corecte si cum sa navigam prin marea de informatii referitoare la hrana, aflam de unde trebuie sa incepem atunci cand vrem sa mancam sanatos si unde trebuie sa ajungem. Fiind corect informati, putem folosi mancarea in avantajul nostru si ne putem atinge potentialul maxim de sanatatate, frumusete si stare de bine.

nutritie

Structura Atelier de nutritie:

Cursul 1: Notiuni de fiziologie – cum se realizeaza digestia; ce este metabolismul si ce sunt nutrientii; rolurile si sursele de lipide, carbohidrati, proteine; importanta si sursele de vitamine si minerale.

Cursul 2: Detoxifierea – definirea toxinelor; alimentele si obiceiurile de viata ce sustin procesele proprii de detoxifiere ale organismului.   Cursul 3: Alcatuirea dietei pentru silueta visata – motivatie; abordare psihologica; dieta de slabire; imbunatatirea comportamentului alimentar.

Cursul 4: Personalizarea dietei fiecarui participant in functie de stilul de viata, starea de sanatate si preferintele culinare.

Fiecare intalnire dureaza o ora si jumatate.

Lector: Ruxandra Maria Plesea

Data incepere: 21 Mai 2013;

Ora curs: 18.30

Numar ateliere: 4;

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 170 ron;

Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 150 ron

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare, nr.40, etaj 1.

 

Atelier de nutritie

1 Comment

  1. Jose spune:

    Foarte bun articolul. Eu am tinut mai multe dieta (dukan…etc), si cea mai buna era urmatoare: sa mananci de toate dar fara exces…si numai asa am putut sa slabesc fara sa mi lipseasca niciun fel de mancare.

Atelier de nutritie – Suntem ceea ce mancam