Find us on Google+ Avalansa la TNB - teatre

Avalansa la TNB

Miercuri, 27 aprilie, iubitorii de teatru sunt invitati la spectacolul “Avalansa” la TNB, Sala Atelier, pe un text de Tuncer Cücenoğlu, in regia lui Radu Afrim.

Aflat pentru prima data la o montare pe scena Nationalului, regizorul avangardist Radu Afrim propune o viziune cu o puternica incarcatura metaforică, pornind de la un subiect straniu si inedit.

Aflati sub amenintarea unei avalanse uriase, locuitorii unui sat din estul Anatoliei traiesc noua luni pe an intr-o tăcere de moarte, pe care reguli aspre o impun pentru supravietuirea comunitatii. Femeile trebuie sa-si programeze nasterile in celelalte trei luni pentru ca strigatele facerii si cele ale nou-nascutului risca sa provoace avalansa. Incremeniti de secole sub legea fricii menita sa-i reduca la tacere, satenii vorbesc in soapta si-si reprima orice sentiment. Doar unul singur are curajul sa rosteasca Nu! Nu avalansei, nu traditiilor barbare.

“Avalansa” la TNB este o metafora amara a cautarii libertatii, un strigat de speranta, o fictiune unde asemanarile cu regimurile totalitare nu sunt catusi de putin intamplatoare.

Regia: Radu Afrim
Distributia: Constantin Cojocaru, Ilinca Tomoroveanu, Rodica Ionescu, Marius Manole, Vitalie Bichir, Ana Ciontea, Raluca Petra, Mircea Rusu, Aristita Diamandi, Andreea Pora, Raluca Aprodu, Aneea Opris, Kiara Anca Firan, Mihaela Velicu

Pret bilete: 40 lei / 20 lei

Data: 27 aprilie, 19.00

“Avalansa” la TNB

Comments are closed.

Avalansa la TNB