Bucharest International Jazz Competition 2011

Intre 7 si 13 mai 2011, cei mai buni reprezentanti ai noii generatii de jazz se intalnesc la Bucharest International Jazz Competition, singurul concurs international de jazz din Romania. Evenimentul aduce in fata publicului autohton proiecte inedite ale celor mai bune centre de jazz din lume. Fiecare editie a reunit muzicieni din peste 20 tari, din toate colturile Europei si SUA, “crème de la crème” sau in plina ascensiune profesionala, care prezinta publicului romanesc noile tendinte in jazz.

Bucharest International Jazz Competition isi propune sa contribuie la recunoasterea noilor valori ale jazz-ului romanesc si international. Imbinand concertele cu jam sessions si workshopuri, competitia inseamna muzica intensa, creatie si public entuziast. “De-a lungul celor patru editii de Bucharest International Jazz Competition, serile de concurs s-au dovedit de fiecare data o adevarata experienta, atat pentru cei de pe scena, cat si pentru public. Forta pozitiva pe care o generaza jazz-ul si proiectele trupelor au tinut salile pline de fiecare data, in conditiile in care acest gen muzical vinde inca putin la noi.” spune Luigi Gageos, directorul evenimentului.

Evenimentul si-a castigat inca de la inceput aprecierea specialistilor. Wayne Brown, presedintele juriului ultimelor 2 editii declara: “M-am indragostit de spiritul evenimentului, la Bucuresti ca si la Londra ma simt acasa”. Incepand cu 2011, cunoscutul pianist britanic a acceptat sa devina director artistic al evenimentului.

A cincea editie a Bucharest International Jazz Competition se desfasoara intre 7 si 13 mai 2011. Muzicienii – trupe si vocalisti cu varsta pana la 35 ani, isi vor disputa premiile de 7.000 Euro – Marele Premiu, precum si distinctiile de “cea mai buna trupa” si “cel mai bun vocalist”.

Competitia are si un rol educativ: pe de o parte este un spirit nou si o sursa de inspiratie pentru tinerii muzicieni de jazz, iar pe de alta parte, evenimentul ofera studentilor un spatiu pentru muzica buna, facilitand intrarea libera la concerte.

Data: 7-13 mai 2011

Bucharest International Jazz Competition

2 Comments

  1. Robert spune:

    Foarte interesant si informativ articolul, mai putin un lucru: unde se sustine aceasta competitie? Am inteles ca in Bucuresti dar, mai exact, unde in Bucuresti?

Bucharest International Jazz Competition 2011