Bucharest Masters of Jazz 2009

garbarek1

Bucharest Masters of Jazz este festivalul pe care l-am asteptat cu draga inima, tot anul. Daca anul trecut am putut lua parte la un adevarat manifest pentru muzica buna, de calitate, pe scena festivalului urcand nume cu rezonanta pe plan international: Al Jarreau, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy, Dianne Reeves, Monty Alexander Trio, si in 2009 va avea loc un adevarat regal al jazzului international.

Ca urmare a succesului inregistrat la prima editie, Media Services Events organizeaza in perioada 23 – 25 octombrie 2009 a doua editie a festivalului Bucharest Masters of Jazz, artistii confirmati pana in acest moment fiind Richard Bona si Eliane Elias pe 23 octombrie, Power of Three – Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke pe 24 octombrie, Mike Stern Band si Branford Marsalis Quartet pe 25 octombrie si Jan Garbarek pe 25 noiembrie.

Despre Richard Bona se spune ca este o “unul dintre cei mai mari basisti de pe planeta”, artistul fiind foarte apreciat pentru talentul lui de a da viata instrumentelor, dar si pentru vocea sa minunata.

Daca Eliane Elias si Branford Marsalis Quartet sunt un “must see”, iar despre acest trio format din Chick Corea, Stanley Clarke si Lenny White sunt convinsa ca va fi minunat, ceea ce cred eu ca nu trebuie nicidecum ratat este Jan Garbarek, a carui prezenta ne onoreaza. Personal ii admir foarte mult munca, atat Twelve Moons cat si Visible World sau colaborarea cu muzicienii din Pakistan fiind deosebite.

Pret bilete concert Bucharest Masters of Jazz 2009: intre 100 – 350 lei, de pe site-urile bilete.ro, www.ticketpoint.ro si blt.ro si in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica si Sala Palatului.

1 Comment

  1. S0B0 spune:

    masters of jazz @ sala palatului, bucuresti: branford marsalis quartet & mike stern band http://bit.ly/2qPrOh review

Bucharest Masters of Jazz 2009