Bunele Maniere si Imbunatatirea Imaginii personale

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 30 iulie, ora 19.00, atelierul: Bunele Maniere si Imbunatatirea Imaginii personale, sustinut de actrita Ana-Maria Karina Nagy.

Este o arta sa te prezinti, sa conversezi si sa respecti. Iar rezultanta o numim farmec personal. Acest atelier propune o reevaluare a regulilor de conduita in societate: care dintre ele, odata cu trecerea timpului, s-au modificat si cum, care dintre ele au ramas la fel? Limitele impuse de eticheta si maniere pot fi, de multe ori, adaptate la schimbarile secolului in care traim.
La acest atelier vom descoperi cum ne putem promova imaginea personala intr-o maniera pozitiva si atragatoare in cadrul diverselor manifestari sociale la care suntem invitati.
Cum putem dezamorsa tensiunile ce pot aparea in relatiile cu ceilalt?
Cum este recomandabil sa impartasim cu ceilalti situatiile de viata?
Cum refuzam si cum acceptam politicos?

Naturaletea stilului personal, simtul masurii, toleranta, ingaduinta, cunoasterea regulilor de conduita ne pot feri de surprize dezagreabile. Vom face cateva exercitii care sa ne ajute sa atingem statutul dorit si sa ne construim o imagine atractiva in mediul in care functionam.

Temele abordate in cadrul sesiunilor de curs:
1. Bunele maniere, scurt istoric. Diferentele dintre gesturile de natura intima, cele de natura personala si gesturile sociale.
2. Salutul in diverse circumstante. Cum saluta domnii? Cum saluta doamnele? Cine cui se prezinta? Cum initiem dialogul? Cum se manifesta familiaritatea? Unde este cel mai potrivit sa ne asezam?
3. Arta conversatiei. Respectul, expunerea si corespondenta in relatiile personale, intime sau sociale. Ce gafe sunt de evitat?
4. Atitudine si stil personal. Farmecul personal: Simtul umorului – valoare primordiala a instalarii puntilor de legatura dintre oameni. Cum alegem cadourile pentru persoanele dragi sau cele fata de care ne simtim indatorati.
5. Cum rezolvam un conflict? Capacitatea de a primi cu nonsalanta criticile si a le transforma in procesul personal de invatare. Teama de a spune “nu”. Cum refuzam politicos?

 

Lector: Ana-Maria Karina Nagy
Data incepere: 30 Iulie 2012;
Ora curs: 19:00 Cost: 225;
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.
Inscriere la: CONTACT@VICTORIEI.RO

1 Comment

  1. Laurentiu spune:

    Rare aceste evenimente, din pacate…sper sa avem parte mai des de ele..poate in modul asta cunoastem o dezvoltare din acest punct de vedere.

Bunele Maniere si Imbunatatirea Imaginii personale