Cafe Tabiet

1a

Seara de week-end fara prea mari pretentii, o cafea nu departe de casa parea cea mai buna alegere.

“Cafe Tabiet” arata imbietor, o cladire veche, stilizata ingenios cu lemn lacuit si perdele grele, voluptoase.  Cafeneaua Tabiet se doreste a fi, deopotriva, lounge, (daca posezi abilitatea de a te relaxa in pozitie de drepti), pentru ca artistului i-a debitat mintea sa foloseasca huse satinate.  E si asta un mod de testare a determinarii : pe de o parte esti tentat sa te asezi picior peste picior, cu bratele atarnand pe marginile fotoliilor primitoare, si-n secunda doi constati ca risti sa aluneci sub masa. Ai senzatia ca iti sopteste cineva la ureche “esti in societate, stai frumos!”. 🙂  Frumos stai si daca vrei sa ai un dialog cu persoana ce te insoteste, si tot vei ramane cu impresia ca vorbiti peste gard, dat fiind ca masa are dimensiuni impresionante.

Tocmai cand ma pregateam sa ma minunez (in sfarsit, pozitiv) de “ospitalitatea” fetelor de la Cafe Tabiet, mi-am amintit ca cerusem si un desert, specialitatea casei, care uitase sa mai vina. Printre mese se plimba, precum voda prin loboda, una dintre cele doua. Cred ca-i recomandase medicul miscare, pentru ca nu privea clientii si nu schimba scrumierele. Cealalta manca (cu pofta), dupa bar. O opresc (cu mana, ca privirea nu i-am gasit-o) si aflu ca n-au bucatar. La doar 30 min de cand dadusem comanda. Timpul e relativ. 🙂

Barmanului ii place muzica house, ca se intorcea obsesiv la ea, printre  ceva hit-uri de prin ’80, cat sa-mi inmugureasca o speranta de mai bine. Volumul era mai degraba de discoteca, decat de cafenea.  Consumatorii nu pareau prea deranjati, discutiile erau destul de aprinse, dar se purtau pe un ton rezonabil. Copii civilizati.

Mi-au placut teribil la Cafe Tabiet atat cafeaua cat si ceaiul. Ginseng Cafe este delicioasa, iar ceaiul, foarte stylish prezentat, se desavarseste sub ochii tai, in timp ce 7 minute se contorizeaza intr-un timer, aflat pe aceeasi tava. Servit cu miere alaturi si  o aroma imbatatoare de scortisoara.

Aceste doua minunatii au costat vreo 20 lei. Facand un calcul, 9 de la tehnic, cu 6 de la artistic, rotunjim spre 8. Admisibil. 🙂

Cafe Tabiet

Strada Avrig, nr.29
Tel:021 252 05 63;
0728 657 595

Comments are closed.

Cafe Tabiet