Find us on Google+ Cafea in asteptare - in Romania - cafenele

Cafea in asteptare – in Romania

Pentru cei care nu stiti ce inseamna asta, cafea in asteptare – Romania ar parea ca nu are vreo noima. Va spun despre ce e vorba cu bucurie si cu incredere ca tot mai multi cititori ai Goingout.ro vor adera acestui… program.

“Caffe sospeso”,”suspended coffee” sau “the pending coffee” este un concept care s-a nascut in cafenelele din Napoli si a devenit ulterior o traditie care se raspandeste incet-incet in intreaga lume. “Cafea in asteptare” ofera posibilitatea clientilor de a plati in avans una sau mai multe cafele, fara a le consuma. Oricine poate face astfel un act de caritate pentru un om nevoias care nu isi poate permite sa plateasca o cafea, insa poate intreba in localul respectiv daca “exista vreo cafea in asteptare” si sa se bucure de o bautura calda fara a fi nevoit sa plateasca pentru ea.

cafea-asteptare

In lume, conceptul s-a extins si pentru un sandwich sau o masa calda completa, iar in Romania din ce in ce mai multe localuri adera la acest program.

Lista localurilor care s-au alaturat miscarii Cafea in asteptare – Romania:

Ceainaria Serendipity – Bucuresti – Str. Dumbrava Rosie, nr. 12
Casa Margarit – Bucuresti – str. Margaritarelor, nr. 7
Bistro De’l Arte – Brasov – P-ta Enescu, nr. 11 bis
Cafeneaua Actorilor de Vara – Tineretului – Bucuresti – Parcul Tineretului
Bacania Veche – Bucuresti – Bd. Barbu Vacarescu
Libraria Carturesti – Palas Mall – Iasi
Clock’s Pub – Bucuresti – Centrul Istoric
Jazz Book – Bucuresti – Str. Carol Davila, nr. 1
So Cafe – Bucuresti – Bd Unirii, nr. 20 (zona  fantanilor)
Rock n Regie – Bucuresti – Str Ghe. Ranetti, nr. 23 (langa Politehnica)
Pensiunea Atra – Valea Doftanei – Str. Fundatura Cerbului, nr. 780 b
Taverna Rock – Alba Iulia – Bd. Transilvaniei, nr. 5B
Old School Coffee House – Cluj Napoca – Str. Andrei Saguna, nr. 6
Subway Cora Pantelimon – Bucuresti
Subway Carrefour Orhideea – Bucuresti
Readers Cafe – Bucuresti – Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 56-60
Saylor’s Pub – Bucuresti – Str. Maltopol, nr. 24
Bistro Ma Cocotte – Brasov – Str. Nicopole, nr. 34A
Teatru fix – Iasi – Bd. Cuza Voda
Teos Cafe – Iasi – Bd. Pacurari

 

Experienta unui roman in Belgia: “Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia și am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns și s-au apropiat de bar. „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi și 3 în așteptare”. Au plătit, și-au luat cele 2 cafele și au plecat. Mi-am întrebat prietenul „ Ce înseamnă cafele în așteptare?” Prietenul mi-a răspuns „ Așteaptă și-o să vezi.” Au mai intrat câțiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit și au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele și a fost făcută de 3 avocați- trei pentru ei și 4 „ în așteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în așteptare”, aceștia pleacă. Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerșetor, ajunge la bar și întreabă binevoitor : „ Aveți o cafea în așteptare?” și chelnerul îi servește o cafea. Recapitulare : oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-și plăti o băutură caldă!

Comments are closed.

Cafea in asteptare – in Romania