Find us on Google+ Cani de ceai - preturi si modele - diverse

Cani de ceai – preturi si modele

Credeti ca e simplu sa gasesti in magazine cani de ceai? Ei bine, este chiar o provocare. Mai intai de toate pentru ca in majoritatea supermarket-urilor exista, intradevar, un sector intreg ce contine cani de toate felurile, insa ele sunt dintr-o ceramica lucrata “la norma”, de cele mai multe ori, iar variantele pentru cani de ceai sunt aproape nule.

In magazinele de specialitate gasim cani de ceai chinezesti, acelea cu “sita” incorporata, care pot fi o optiune eleganta, in masura in care te intereseaza doar estetica lor. De ce spun asta? Pentru ca sita respectiva, care este din acelasi material ca si recipientul, micsoreaza aproape la jumatate volumul de lichid ce poate fi cuprins in cana, astfel ca ajungi sa bei o cescuta de ceai, daca-l prepari direct in minunea respectiva.

Un model mai acatarii, adica si frumos si util, il reprezinta acele cani de ceai din doua piese: o ceasca mare sub un ceainic destul de mititel, ce contine cam de doua ori cantitatea canutei respective.
Daca esti bautor de ceai inrait, ca mine, cel mai eficient este sa faci ceaiul intr-un ibric maaaare, sa-l strecori in ceainic (cele mai multe plantele de ceai isi schimba gustul daca nu se respecta timpul de preparare) si sa-l servesti in cani de ceai asortate mesei sau evenimentului.

Este bine de stiut faptul ca, in mod obisnuit, ceaiul nu se serveste in cani de ceai mari, ba dimpotriva.  Canile de ceai chinezesti sunt foarte mici, pot cuprinde aproximativ 30ml de lichid. Ele pot avea toarta (maner), insa de cele mai multe ori sunt de forma unor boluri, de dimensiune redusa. Acest model se gaseste si la noi, si insoteste ceainicul in serviciile de ceai.

Cani de ceai – poze:

Cani de ceai puteti gasi, spre vanzare, in unele ceainarii si cafenele din Bucuresti.

 

3 Comments

  1. curadeslabire.eu spune:

    Sunt superbe

Cani de ceai – preturi si modele