Find us on Google+ Cateva motive pentru a vizita orasul Milano - destinatii

Cateva motive pentru a vizita orasul Milano

Milano este un oras situat in zonele joase din Valea Po, este capitala Lombardiei, al doilea oras ca marime si cel mai bogat din Italia. Vremea din Milano tinde sa fie foarte calda in timpul verii, dar destul de umeda. Iernile sunt reci si relativ usoare, fara prea multa zapada.
Gastronomia orasului se fundamenteaza pe propriile retete si ingrediente cu o aroma distinctiva. Zona Lombardiei are tendinta de a folosi unt in loc de ulei de gatit, alegere care da o savoare deosebita mancarii. Celebrul stil “alla Milanese”, tipic acestui oras, se bazeaza pe aluat de ou, branza rasa si paine, toate fiind prajite in unt.

Viata de noapte din Milano este destul de intensa. La Milano sunt celebrate o multime de evenimente si festivitati. Multe dintre acestea coincid cu cele ale altor orase, iar altele sunt tipice orasului.

Obiectivele turistice din Milano sunt incarcate de istorie, arta si cultura. Este motivul pentru care atractiile sale sunt unice in intreaga lume. Orasul are o mare varietate de biserici, muzee, monumente si parcuri.

Cea mai importanta biserica din oras este Catedrala Santa Maria delle Grazie, a treia biserica din lume ca marime. Marmura este elementul principal in aceasta cladire cu statui imense, arcade, piloni si piscuri. Orasul este, de asemenea, destul de vizibil de pe acoperisul catedralei. Santa Maria delle Grazie a fost construita intre 1466 si 1490 si a fost modificata de Bramante. In trapeza se afla una dintre cele mai faimoase picturi ale lui Leonardo da Vinci: “Cina cea de taina”.

De asemenea, in Milano pot fi vizitate multe palate istorice renumite, precum: Palazzo Reale situat in partea de sud fata de Piazza Duomo; Castelul Sforzesco construit ca o cetate in 1368 si transformat mai tarziu intr-un palat ducal splendid.
Am notat doar o foarte mica parte din activitatile pe care le puteti desfasura in acest splendid oras si doar cateva dintre obiectivele turistice de interes. Programati-va urmatoarea vacanta in Milano si nu veti fi dezamagiti.

Comments are closed.

Cateva motive pentru a vizita orasul Milano