Celebrating Chopin – recital Elisabeth Leonskaja

Cu ocazia sarbatoririi a 200 de ani de la nasterea lui Frédéric Chopin, Fundatia Art Production va invita la evenimentul “Celebrating Chopin“, care se va incheia pe 14 decembrie 2010 cu al treilea recital extraordinar, sustinut de Elisabeth Leonskaja.

Frédéric Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume, a compus peste 230 de lucrari, care au “supravietuit” in aceasta lunga perioada: 2 concerte pentru pian si orchestra, o variatiune pe aria Là ci darem da mano (Acolo ne vom da mana) din opera Don Giovanni de Mozart, 27 de studii, 24 de Preludii, 20 de Nocturne, 16 Poloneze, 20 Valsuri, 4 Impromtu, 4 Balade si 3 Sonate. In cadrul serilor “Celebrating Chopin“, publicul se bucura de recitaluri extraordinare de pian, sustinute la Ateneul Roman.

Elisabeth Leonskaja, descrisa de francezi ca “ultima mare doamna a scolii sovietice” si de spaniola ca “Anti-Diva”” este printre cei mai celebrati pianisti ai timpului. Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja a ramas dedicata siesi si muzicii sale si facand astfel, calca pe urmele marilor muzicieni rusi ai “epocii sovietice”. Legendara ei modestie o face si azi timida in mediul media, dar de indata ce paseste pe scena, publicul poate simti forta care vine din faptul ca muzica a fost intotdeauna viata ei.

Interpreta chopinian Elisabeth Leonskaja descopera in fiecare piesa trasaturi determinante reusind sa reconstituie astfel o stare de spirit si o caracteristica aparte a discursului muzical.

In programul recitalului Elisabeth Leonskaja:
Poloneza op. 26
Nocturna op. 27
Sonata op. 35
Balada nr. 3
Nocturna op. 48
Poloneza – Fantezie op. 61

Pret bilet: 100 lei / 150 lei / 200 lei

Data: 14 decembrie, 19.00

Celebrating Chopin – recital Elisabeth Leonskaja

Ateneul Roman
Str. Franklin, nr. 1

Comments are closed.

Celebrating Chopin – recital Elisabeth Leonskaja