Circo Pizza and Coffee

Ai visat vreodata sa ai un loc in genul cafenelei din Friends, unde lumea sa-ti stie comanda obisnuita, cu tot dichisul? unde sa stai turceste pe canapea rasfoind o revista 2 ore doar cu o cafea in fata? unde sa mergi linistita intr-o zi in care parul iti sta ca naiba si nu mai ai fond de ten? Din aceasta pornire de apropiere am casunat si eu pe Circo Pizza and Coffee. E aproape, inca un pic si comandam strigand de la balcon. E intima, micuta, de cartier, dar cu un aer ingrijit care compenseaza pentru decorarea inexistenta si terasa incropita la repezeala. Asa ca patru “vecini” le trec pragul intr-o duminica seara fara chef de gateala.

Din prima m-au suparat cateva lucruri, strecurandu-mi o urma de indoiala in legatura cu decizia mea de a deveni de-a casei. Comanda nu ni s-a luat foarte prompt, chelnerul s-a intors sa ne ajute sa ne razgandim in legatura cu jumatate din bauturile alese (ca nu prea stiuse initial ce are prin frigider). Armonia bucatariei deschise era cam dezechilibrata, domnul si doamna pareau cam certati, motiv pentru care solicitarea unei scrumiere a pus paie pe foc. Aerul conditionat nu prea se simtea sau nu prea era pornit.

Nici meniul de la Circo Pizza and Coffee nu mi-a facut o parere buna – era mic. E de apreciat ca l-au sincronizat cu marimea locului, dar cautatorul de noi arome din mine suspina dezamagit intr-un colt de gand. Toppingurile erau dragutele, dar cam usurele. Plus ca nu prea le placea sa joace in echipa din cate se pare, fiind mai individualiste de fel.. Sandwich-urile erau si ele un pic plicticoase si salatele la fel de clasice. Ce nu inteleg eu e de ce nu se hazardeaza nimeni sa faca niste minime combinatii, ca doar ingredientele folosite pentru pizza sunt indeajuns de diverse incat sa coincida cu multe din cele pretabile la salate. Zau, cele doua tipuri de specialitati nu necesita investitii separate, the sky is the limit, do something, please! Ne-am decis sa luam doua Quatro Stagioni si inca doua de-ale casei, iar apoi ne-am pus pe vorba, ca aveam de recuperat. Acum vine partea surprinzatoare – pizza a reusit sa ne puna pe pauza fara niciun fel de eforturi. Cei patru emitatori de pareri drastice si povesti adevarate s-au delectate cu pizza buna si au tacut.

Serios, ce nu sunase grozav la prima vedere, ne-a deturnat de la dezamagirea initiala fara pic de efort. E ori blatul potrivit de gros si pufos de vina; ori condimentele alese cu har; ori simfonia pe care o reusesc la un loc  ingredientele individualiste de care ziceam mai devreme. Concret, am mancat “bun” la Circo Pizza and Coffee, asa cum spunea o prietena de-a mea. Desi e un fel de sufragerie putin mai mare care nu permite prea multa avantare spatiala, te face totusi sa te simti ca acasa. Servirea e ok, nici prea multa solicitudine, nici delasare, cam cat e nevoie incat sa nu iti faci nervi. Nu e chiar locul ala de pierdut vremea zilnic, dar e sigur locul de mancat pizza buna. E si asta o descoperire, nu?

Circo Pizza and Coffee

Sos. Stefan cel Mare nr.34, sector 2, Bucuresti
Tel: 0721 736 122

Comments are closed.

Circo Pizza and Coffee