Concert Viva Verdi

Sambata, 9 aprilie, la Ateneul roman veti avea parte de un spectacol cu totul special: concertul “Viva Verdi”, sustinut de solistii Teatrului San Carlo di Napoli. Alaturi de ansamblul italian, pe scena vor mai interpreta pianista Alexandra Brucher, soprana Sabrina Messina, tenorul Enzo Errico.

Concertul “Viva Verdi” propune publicului ariile cele mai cunoscute ale celebrului compozitor italian Giuseppe Verdi, dezvaluind si unele fragmente muzicale ce nu au mai fost interpretate pana acum in Romania.

Cu o cariera de peste 25 de ani, cvartetul de coarde, format in cadrul Orchestrei Teatrului San Carlo, a sustinut sute de concerte in cele mai prestigioase sali italiene si in cadrul a numeroase festivaluri internationale de renume, impunandu-se rapid si obtinand un succes rasunator de public si de critica.

Din discografia cvartetului fac parte: “Ultimele sapte cuvinte ale lui Hristos pe cruce” de F. J. Haydn (Pentaphon), “Four Vbrations” de Montuori (Pentaphon), “Stabat Mater” de Fenaroli in premiera mondiala (Nuova Era), “Martucci Longo – Napoli tra due secoli”- primul volum din colectia dedicata compozitorilor scolii muzicale napoletane, ce contine cvintete ale compozitorului napoletan Achille Longo, interpretat in premiera mondiala, in pregatire – al doilea volum dedicat compozitorului Roberto De Simone.

Concertul “Viva Verdi” marcheaza implinirea a 150 de ani de la unirea Italiei si este organizat de Ambasada Italiei si Ansaldo Nucleare din Romania.

Data: 9 aprilie, 19.00

Concert “Viva Verdi”

Ateneul Roman
Str. Franklin, nr. 1

1 Comment

  1. Tricicleta spune:

    Cu siguranta va fi un spectacol exceptional. Mi-ar face mare placere sa asisit la aceasta reprezentatie muzicala.

Concert Viva Verdi