Find us on Google+ Cum sa faci poze cu telefonul, ca un profesionist - diverse

Cum sa faci poze cu telefonul, ca un profesionist

Cu cateva sfaturi si trucuri iti poti transforma telefonul mobil intr-un aparat foto de ultima generatie. Profita de tehnologia extraordinara pe care smartphone-urile o incorporeaza si invata sa utilizezi functia de fotografie a telefonului astfel incat sa beneficiezi la maxim de tot ceea ce iti poate oferi.

1. Ai incredere in modul auto. Observa cum isi foloseste ISO (sensitivitatea senzorului de imagine) si decide momentele in care iti poti lasa telefonul sa decida pentru tine, care sunt parametrii optimi pentru o fotografie reusita.

2. Utilizeaza functia HDR (High Dynamic Range), in special pentru portrete si peisaje. Expunerile diferite si consecutive ale acestei functii au ca rezultat unic o fotografie precisa a tuturor partilor suprinse in cadru.

3. Ai grija la modul in care tii telefonul in momentul in care faci fotografia, pentru a evita blurarea. Daca nu ai un tripod, incearca sa asezi telefonul pe o suprafata plata, pe care sa stea nemiscat. De asemenea, pentru reducerea blurarii si stabilizarea imaginii, foloseste functia OIS.

4. Foloseste zoom-ul optic, nu pe cel digital. Zoom-ul optic trage practic imaginea mai aproape, fara a dauna calitatii, in timp ce zoom-ul digital mareste efectiv imaginea iar calitatea pozei are clar de suferit.

5. Fa mai multe poze atunci cand vrei un rezultat optim. Ai suficient spatiu de stocare, asa ca optiunea de fotografii multiple te va ajuta, ulterior, sa o alegi pe cea mai reusita.

6. Utilizeaza lumina in favoarea ta, in special lumina naturala. Regula de baza este, ca la orice aparat foto, ca lumina sa nu bata direct în lentila.

7. Respecta regula treimilor (si smartphone-urile iti usureaza sarcina prin faptul ca au aceasta functie) care presupune impartirea cadrului in noua parti egale si asezarea corespunzatoare a elementelor. Alege aceasta functie pentru a-ti echilibra fotografia dar si pentru a-i oferi un dramatism aparte.

8. Aseaza-te la nivelul a ceea ce fotografiezi. Daca e vorba despre un copil, pozitioneaza-te la nivelul lui si privește lumea, prin camera telefonului, de acolo. Perspectivele sunt mai interesante!

9. Alege momentul perfect si nu-l rata! Nu te pierde in pasii de mai sus, pana alegi setarile momentul poate fi pierdut. Suprinde imaginea, acesta este pasul esential. Ulterior, o poti imbunatati sau ajusta asa cum doresti.

Constantin Butuc este un fotograf profesionist de nunti, botezuri si evenimente corporate cu peste 10 ani de experienta in domeniu. Fondator Constantin Butuc Studio din Bucuresti.

Comments are closed.

Cum sa faci poze cu telefonul, ca un profesionist