Find us on Google+ Cum se fac "abdomene" corecte - Diverse

Cum se fac “abdomene” corecte

Nu se stie exact din ce motiv, insa abdomenele se pare ca sunt cele mai greu de facut (corect) exercitii, atunci cand vine vorba de miscare si de fitness, desi, paradoxal, abdomenele se afla pe primul loc pe lista de dorinte atunci cand vine vorba de un corp lucrat, tonifiat. Oamenii ar trebui sa acorde mai multa atentie acestui tip exercitiu fizic, intrucat abdomenul este primul care se vede daca este lucrat sau nu. Nicio bluza nu va ascunde asta.

Daca ne obisnuim cu ideea ca vom face abdomene in fiecare zi, macar ar trebui sa stim cum sa le facem corect, astfel incat sa avem parte de un rezultat rapid, dar si vizibil. Multi dintre noi isi doresc ceea ce toata lumea denumeste in limbaj popular „six packs” (sase pachetele, in tranducere libera). Ei, bine, acesta este un tel greu de indeplinit insa nu imposibil. Nimic nu este imposibil odata ce iti canalizezi toata vointa si enegia in acest sens. In primul rand, trebuie sa nu dai inapoi cand exercitiile devin un pic grele. Nimeni nu a reusit nimic fara vointa si un pic de transpiratie (de data asta si la propriu si la figurat). Trebuie renuntat la spaima dar si la lene pentru a avea niste rezultate de invidiat.

Daca abdomenele nu vor fi executate in mod corect, ele vor fi executate degeaba, cam asta ar fi ideea de baza, una dintre cele zece porunci ale abdomenelor. In primul rand trebuie acordata mare atentie modului in care se respira in momentul executarii abdomenelor, pentru ca o respiratie necorespunzatoare va face ca efortul sa fie depus aproape degeaba.

 

abdomene

Sa vedem cum se fac “abdomene” corecte!

Te intinzi pe podea, pe spate, cu genunchii indoiti, avand mare grija ca talpile sa fie in contact direct cu solul, orice ar fi. A nu se sprijini calcaiele sub nicio forma, asa cum am spus, talpa trebuie sa fie perfect lipita. Talpile trebuiesc tinute in aceasi pozitie pe toata durata exercitiului. Abdomenul trebuie sa fie in mod cert incordat, iar spatele lipit si el de podea. In functie de cum iti este mai comod, vei duce bratele la ceafa sau le vei pozitiona in forma de x la piept. Nu exista o metoda mai buna decat alta, este doar in functie de cum te simti mai bine. Pentru a nu avea probleme cu gatul si durerile de gat, tot ce trebuie sa faci mai departe este sa rulezi un prosop si sa-l asezi sub gat. Prosopul rulat trebuie sa aiba grosimea golului care se formeaza sub gatul tau.

Dar, revenind la ceea ce ziceam la inceputul postarii noastre, trebuie sa tinem minte ca respiratul se va face in mod corect, astfel, modalitatea va urma cursul: expiri cand iti ridici trunchiul si inspiri cand revii la pozitia initiala. Este imperios de tinut minte aceasta ordine pentru un efect scontat. Barbia se va tine si ea in fata si se va evita miscarea potrivit careia ea intra in gat. Daca nu vei respecta aceasta miscare, vei avea dureri cumplite de gat pe care, suntem siguri ca nu ti le doresti. In tot acest timp, abdomenul se tine incordat.

Desigur, poate ca aceste reguli par multe si complicate insa in realitate, totul este extrem de simplu de facut, iar rezultatele vor fi vizibile.

Comments are closed.

Cum se fac “abdomene” corecte