Find us on Google+ Curs de step pentru incepatori - ateliere

Curs de step pentru incepatori

Fundatia Calea Victoriei organizeaza vineri, 3 iunie 2013, de la ora 18.30 Cursul de step pentru incepatori, sustinut de actrita Dana Cavaleru.

Stepul este un dans foarte complex in care totul se imbina armonios: muzica, ritmurile, felul in care ne coordonam, sincronizarea cu ceilalti. Acest dans nu pune accent pe efortul fizic, desi unii pasi pot fi destul de solicitanti, ci pe bucuria de a dansa, pe libertatea de a combina pasi si de a crea ritmuri pe muzica. Cand batem step, nu ne mai batem capul cu poblemele cotidiene, pentru ca dansul ne acapareaza intreaga fiinta: trupul si sufletul!

Curs de step pentru incepatori

Ce vom face la Curs de step pentru incepatori?

Vom face pasi altfel decat am facut pana acum (mergand pe strada). Vom invata alfabetul stepului, pasii de baza: Flapp, Chuffle… apoi vom incepe sa compunem fraze ritmice – combinatii de pasi – cu care putem crea chiar o mica coregrafie.

Partea practica va fi sustinuta si de vizionarea unor filmulete cu mari dansatori de step, pentru a observa tinuta lor si felul cum a evoluat stepul, pornind de la filmele muzicale clasice si pana la dansatorii de azi: Gregory Hines, Savion Glover.

Vom intra astfel in lumea fascinanta a stepului, in care muzica si ritmul ne vor ajuta sa descoperim moduri noi de a ne exprima.

Organizatorii ne recomanda ca tinuta la curs sa fie lejera (pantaloni/colanti peste genunchi, tricou. nu fusta scurta si stramta:). Pentru primele lectii putem sa ne incaltam cu tenisi sau pantofi comozi cu talpa mai tare (talpa de talpa). Ulterior, putem gasi in magazine specializate  pantofi de step pentru a ne apropia de adevarata placere a dansului.

 Lector: Dana Cavaleru

Data incepere: 3 iunie 2013;

Ora curs: 18.30

Cost: 360 ron

Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 320 ron

Locatie:  Clubul Taranului (bd. Kiseleff 3, intr. str. Monetariei)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Curs de step pentru incepatori

 

2 Comments

  1. Mihai D spune:

    Buna initiativa..poate asa se mai culturarizeaza si lumea!

  2. Cristi S. spune:

    imi doresc sa invat si eu step. pare foarte distractiv.

Curs de step pentru incepatori