Cursuri de Qigong pentru incepatori, cu Ovidiu Pescarasu – Despre linistea interioara

Qigong-ul este o disciplina care a inceput sa devina din ce in ce mai cunoscuta in Romania, in ultima perioada de timp. Chiar daca nu are un numar impresionant de practicanti in afara Chinei, cel putin in comparatie cu popularitatea yoga, aceasta straveche arta chinezeasca poate conduce practicantul spre o stare de sanatate a trupului si o liniste a mintii. Sistemul energetic de meridiane al corpului uman, pe care se bazeaza stiinta acupuncturii, are radacinile in qigong. Prin exercitii specifice, energia de pe aceste meridiane este deblocata, moment in care qi-ul incepe sa circule fluent si liber, astfel ajungandu-se la vindecari aparent miraculoase. In realitate este vorba doar desre reglarea sistemului energetic de meridiane, prin tehnici qigong.

Qigong se poate practica in cadrul catorva scoli din Bucuresti, printre care si cea a lui Ovidiu Pescarasu (antrenor de arte martiale si profesor de qigong). Stilul Gongong este indicat persoanelor care nu au probleme grave de sanatate si care au o vointa peste medie. Gongong nu este un qigong medical, dar starea de sanatate se dobandeste implicit, prin armonizarea corpului cu mintea, in acest fel reglandu-se energetic intregul organism. Intr-un articol de pe site-ul Gongong.ro, Ovidiu Pescarasu afirma ca tehnicile de combatere a atacurilor de panica, spre exemplu, sunt extrem de simple, dar este nevoie de o cunoastere de sine si practicarea lor cu incredere. Gongong este un stil relativ dificil, care se adreseaza, in principal, celor care au mai practicat sporturi si au o disciplina interioara, sau celor care doresc sa aloce suficient timp pentru a-si educa trupul si mintea.

Aflam din website-ul oficial Gongong ca linistirea si educarea mintii nu este deloc o treaba usoara si la indemana oricui. Practicantul trebuie sa lucreze asiduu, timp indelungata, tehnici de respiratie si de concentrare, precum si exercitii clasice de qigong, precum Ba Duan Jin sau Yi Jin Jing. Fara indoiala ca suportul si instructiunile primite la sala de curs sunt foarte importante, dar pana la urma fiecare practicant ajunge la un nivel mai inalt de constientizare doar prin munca proprie.

 

Cursurile de qigong pentru incepatori sustinute de Ovidiu Pescarasu sunt axate pe familiarizarea participantilor cu notiunile fundamentale ale qigong-ului si cu caracteristicile stilului Gongong. In ultima perioada, participarea la aceste cursuri a devenit conditionata de un mini-interviu online sau telefonic, probabil pentru a se face o triere preliminara.

Aceasta arta energetica, atestata in China inca de acum 7000 de ani, qigong-ul redevine actual, ajutand omul modern sa revina la comuniunea cu natura proprie, cu intreg universul. Daca echilibrul trupesc si sufletesc vi se pare un deziderat, qogong-ul va poate ajuta sa-l realizati.

Comments are closed.

Cursuri de Qigong pentru incepatori, cu Ovidiu Pescarasu – Despre linistea interioara