Find us on Google+ Divna & Cristian Pomohaci - concert de Paste - concerte

Divna & Cristian Pomohaci – concert de Paste

Inaltatorul moment al Invierii Domnului va fi celebrat prin cantari cristaline, pe scena Ateneului Roman, de catre DIVNA & Corul Melodi. Programul serii va fi completat de recitalul oferit de Cristian Pomohaci. Evenimentul cu o inalta incarcatura spirituala va avea loc in duminica Floriilor – 13 aprilie 2014. 

Biletele achizitionate pentru concertul din 24 decembrie care nu a mai avut loc raman valabile pentru spectacolul pascal ce ii va avea ca protagonisti pe DIVNA si pe Cristian Pomohaci.

Inegalabila DIVNA, adevarat simbol si ambasador cultural al Serbiei, aduce etericele sale interpretari ale cantarilor ortodoxe bizantine pe scena Ateneului Roman, intr-un concert extraordinar dedicat bucuriei Invierii Domnului. Asemenea glasului unui inger din inaltul cerului, vocea DIVNEI va trece dincolo de timp si spatiu pentru a atinge si inalta sufletele prin iubire.

 

Alaturi de corul MELODI, pe care l-a fondat in 1991 si care o va acompania pe 13 aprilie, DIVNA a sustinut reprezentatii si a fost aclamata la scena deschisa, in lumea intreaga.

Actualmente preot paroh la Mosuni-Veta, judetul Mures, Cristian Pomohaci s-a remarcat inca din adolescenta prin talentul artistic, timbrul deosebit si carisma personala. Debutul tanarului interpret a avut loc in zona folclorului autentic, insa vocatia i-a purtat pasii spre cantarile religioase, care i-au pus in valoare talentul si sensibilitatea. Spre cultivarea talentului vocal a frecventat cursurile sectiei de bizantinologie a Conservatorului de Muzica Ciprian Porumbescu, iar urmand chemarea Domnului, Cristian Pomohaci a absolvit facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Pe 13 aprilie va incalzi inimile celor prezenti la Ateneul Roman cu frumoase cantari religioase cu tema pascala, pline de har, smerenie si sinceritate.

DIVNA este cunoscuta si apreciata la nivel mondial pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.

 

DIVNA LJUBOJEVIĆ si-a inceput pregatirea in domeniul muzical la manastirea Vavedenje din Belgrad, la varsta de 10 ani si a mostenit dragostea pentru muzica sacra bizantina de la calugaritele de origine rusa, care si-au dedicat viata conservarii acestei traditii culturale. Supranumita si vocea ingerilor, DIVNA este un simbol al Serbiei, tara in care a cunoscut consacrarea in postura de solist, dirijor si pedagog, iar ca soprana este apreciata la nivel mondial.

 

Cariera DIVNEI este presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, DIVNA s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc.

 

Calitatile vocale deosebite ii permit DIVNEI sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera, iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.

 

Pentru concertul din 13 aprilie sunt in vanzare urmatoarele categorii de bilete:

 

Categoria 1 – 250 lei

Categoria 2 – 200 lei

Biletele se gasesc in magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si Diverta, si online.

Divna-Paste

Comments are closed.

Divna & Cristian Pomohaci – concert de Paste