Divna Ljubojenic & Dan Puric

Doua nume de prestigiu, Divna Ljubojenic & Dan Puric, se intalnesc pentru a celebra prin actul artistic cel mai mare eveniment al Ortodoxiei, Invierea lui Hristos, intr-un eveniment de inalta tinuta, programat pentru Duminica Floriilor.

Divna Ljubojenic, supranumita si vocea ingerilor, este un simbol al Serbiei, tara in care a cunoscut consacrarea in postura de solist, dirijor si pedagog, iar ca soprana este apreciata la nivel mondial. Alaturi de corul Melodi, pe care l-a fondat in 1991 si care o va insoti in Romania Divna abordeazaun repertoriu de inspiratie sacra si spirituala, ce variaza de la pasaje din lucrari antice, la compozitii contemporane. In aceasta formula Divna a sustinut reprezentatii in lumea intreaga.

 

Divna este cunoscuta in lumea intreaga pentru abordarea muzicala de o puritate desavarsita, pentru claritatea tonalitatii si pentru coloratura vocala iesita din comun.

Cariera Divnei este presarata cu elemente notabile: nascuta in 1970, DIVNA s-a lasat de mica furata de tainele muziicii sarbesti, rusesti si original bizantine. Si-a desavarsit pregatirea la Colegiului de Muzica Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licentiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, inca de la varsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad si s-a remarcat in postura de cel mai tanar dirijor al Primei Societati Corale – formatiunea corala cu cea mai indelungata istorie din spatiul sarbesc. Divna Ljubojevic este in prezent dirijor al Ansamblului Melodi.

 

Calitatile vocale deosebite ii permit Divnei sa isi asume postura de solist, atat in piese bisericesti cat si in pasaje de opera. Iar nu in ultimul rand, artista se remarca si ca pedagog, predand solfegiu si cantare corala in cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franta, Olanda si Marea Britanie.

La randul sau, Dan Puric este un nume prestigios al scenei romanesti. Actor si regizor indragit, DAN PURIC a initiat Conferintele inca din anul 2009, pentru a veni in sprijinul unor demersuri caritabile si pentru a aduce mai aproape de publicul sau morala crestina.

 divna-dan-puric

Spectacolele sale, „Toujours l’amour”, „Made in Romania”, „Costumele” si „Don Quijote”, au fost prezentate in mai multe tari, iar reprezentatiile de pantomimaau fost transmise de televiziunile BBC, Belfast Royal College, 3 SAT Frankfurt si RTL Luxemburg.
Pentru spectacolul extraordinar de Paste sustinut de Divna Ljubojenic & Dan Puric se pun in vanzare 3 categorii de bilete:

Categoria I – 250 RON
Categoria II – 200 RON
Categoria III – 150 RON

Comments are closed.

Divna Ljubojenic & Dan Puric