Doua idei de afaceri online testate în România (și ce poți învăța din ele)

Majoritatea oamenilor sunt acum online, fie că o fac pentru a se informa, pentru a comunica, pentru cumpărături. Internetul și-a pus amprenta asupra generației noastre și, cu siguranță, asupra generațiilor viitoare, progresul tehnologic fiind accelerat de la o zi la alta.

Astăzi vom vedea cum, prin intermediul Internetului, îți poți dezvolta propria afacere de succes. Poți încerca acest lucru ca un job part-time, pentru început, cu scopul de a te asigura că lucrurile merg în direcția dorită pentru a avea o marjă de eroare în caz de surprize neplăcute.

Îți propunem doua idei de afaceri online care sunt în topul celor mai profitabile, ramurile sportului și ale turismului devenind din ce în ce mai populare.

1. Magazin online de articole sportive

Se spune că timpul este cea mai prețioasă resursă a omului și pe bună dreptate. Organizarea acestuia a devenit o provocare pentru fiecare în parte și este bine să avem la îndemână soluții precum acest tip de business care să ne dea o mână de ajutor.

De ce ne-ar ajuta un magazin online?

Datorită faptului că ne scutește de drumurile și goana prin magazine pentru a găsi articolele de care avem nevoie și ne ajută să facem acest lucru din confortul propriei locuințe, fără prea mari bătăi de cap.

De ce ne-ar ajuta un magazin online de articole sportive, atât pe noi, cât și pe clienți?

Pentru că sportul este o activitate care nu va ieși niciodată din trend iar oamenii vor avea nevoie întotdeauna de echipamentul potrivit, fie că vorbim despre echipamentul potrivit pentru sala de sport, pentru munte sau oricare alte activități sportive. Ce altă metodă mai bună ar putea găsi decât cea de a alege produse de calitate cu un simplu click pe pagina magazinului tău?

Bineînțeles că nu este nevoie, în acest caz, doar de un laptop și o conexiune la internet, ci este nevoie și de un buget potrivit pentru stocul de produse pe care să îl pui la dispoziția clienților.

Elemente esențiale pentru a avea succes în acest business:

 • Un website modern, ușor de navigat și care să se încarce repede

 • Trafic pe site pentru care să nu plătești foarte mult (recomandăm să fie optimizat SEO)

 • Imagini de o calitate foarte bună

 • Recenzii cât mai multe (mai ales pe alte platforme decât site-ul tău)

2. Agenție de turism online

Oamenilor le plac vacanțele, călătoriile în locuri noi, cât mai atractive și care să le ofere momentele la care visează tot anul. La fel ca și sportul, nici vacanțele nu vor ieși vreodată din trend, deoarece cu toții ne dorim o perioadă de relaxare care să ne ajute să ieșim din stresul cotidian.

O agenție de turism online ar fi o afacere de succes pentru că vine în ajutorul oamenilor care se confruntă cu anumite nelămuriri:

 • Nu sunt hotărâți unde vor să își petreacă vacanța;

 • Au în minte mai multe destinații, au auzit de la prieteni de anumite locuri, dar nu știu care ar fi decizia cea mai bună;

 • Alegerea hotelului și cumpărarea biletului de avion;

 • Alegerea unei oferte care să fie cât mai accesibilă pentru bugetul fiecărei persoane.

O agenție de acest fel îți oferă șansa de a transforma toate aceste activități care necesită timp și stres, uneori, într-o activitate cât mai simplă și la îndemână. Îți pune la dispoziție pachete de vacanță cu oferte cât mai avantajoase, de la bilete de avion, hoteluri, până la închirierea unei mașini din locul în care vrei să îți petreci vacanța.

Pentru deschiderea unor afaceri de acest fel, este nevoie de organizare, un buget adecvat și un grup de persoane care să se ocupe cât mai bine de gestionarea acesteia.

Să nu uităm de promovare. Este unul dintre cei mai importanți pași spre a-ți face afacerea online cât mai cunoscută în rândul publicului țintă.

Elemente esențiale pentru a avea succes în acest business:

 • Un website modern, ușor de navigat și care să se încarce repede

 • O propunere unică de valoare (cu ce se diferențiază agenția ta față de altele)

 • Trafic pe site pentru care să nu plătești foarte mult (recomandăm să fie optimizat SEO)

 • Cât mai multe imagini cu locațiile și unitățile de cazare

 • Recenzii cât mai multe (mai ales pe alte platforme decât site-ul tău)

 

Comments are closed.

Doua idei de afaceri online testate în România (și ce poți învăța din ele)