Durerile de dinti pot fi combatute prin diferite metode

Durerile dentare reprezinta o problema tot mai des intalnita in randul populatiei. Multi sunt cei care se confrunta cu astfel de afectiuni, iar teama de a merge la dentist de cele mai multe ori agraveaza aceste dureri. Cu mult timp in urma, cand nu erau medicii stomatologi, s-a incercat o reducere a durerilor, prin diferite metode alternative. Acestea aveau ca scop ameliorarea inflamatiilor, tratarea puroiului si astfel era redata o oarecare stare de confort.

dinti-albi

Exista astfel, o lista din care putem alege diferite remedii oferite de natura, care au rezultate surprinzatoare:

Usturoiul
Este un produs foarte eficient in tratarea numeroaselor afectiuni, incepand cu cele stomacale, contribuie la ridicarea imunitatii, iar cel mai important aspect, este aceala ca nu are niciun efect secundar, indiferent de cantitatea ingerata. Singurul mare inconvenient, il reprezinta mirosul, care persista o vreme destul de indelungata. Pentru tratamentul durerilor dentare, este recomandat ca un catel de usturoi sa fie presat intre dinti, iar zeama acestuia sa ajunga si la cel afectat. Aceasta este un puternic anestezic local, pe termen scurt. Consumat in mod regulat, usturoiul previne durerile care sunt cauzate de mancarurile dulci, de lichidele reci, sau de schimbarile radicale ale vremii.

Uleiul de masline
Uleiul de masline se incalzeste, iar apoi luam o bucata de vata si o inmuiem in el. Se introduce in urechea pe partea cu dintele care doare. Se sta apoi 5 minute cu vata in ureche, dupa care se poate scoate.

Lamaia
Clatirea dintelui care doare, cu suc proaspat de lamaie, este de asemenea benefica. Ea calmeaza, reduce inflamatia si ajuta la mentinerea respiratiei proaspete. Ne putem spala pe dinti, in fiecare dimineata cu suc de lamaie, astfel devin mai albi, iar tartul si bacteriile sunt eliminate.

Gheata
Daca punem gheata pe obraz, in dreptul dintelui care ne doare durerea se va ameliora treptat. Putem merge si in cealalta extrema, sa confectionam un cornet din ziar, sau din hartie moale, il introducem in urechea de pe partea cu maseaua care ne doare. Cu atentie, aprindem celalalt capat al ziarului, astfel durerile cauzate de puroi sunt diminuate.

Menta
Pisam si amestecam bine cateva frunze de menta, pe care le introducem in gura si le tinem langa maseaua sau dintele care ne supara. Dupa 5 minute, scoatem frunzele si clatim bine cu apa calina. Acest procedeu se repeta la 30 de minute.

Comments are closed.

Durerile de dinti pot fi combatute prin diferite metode