Find us on Google+ Expozitie - Mihai Eminescu in imagini - expozitii

Expozitie – Mihai Eminescu in imagini

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Asociația Națională a Oamenilor de Creație din Moldova și în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău  organizează Expoziția  ”Mihai Eminescu – 124 de ani de la trecerea în eternitate”.

Proiectul propune publicului din Republica Moldova o călătorie în lumea poetică a lui Mihai Eminescu și o rememorare a vieții poetului național al tuturor românilor prin intermediul unei expoziții de fotografie. Formată din 22 bannere ce prezintă imagini, scrisori și poezii, expoziția acoperă întreg spațiul expozițional din rodul aflat în Grădina Publică din Chișinău, lângă statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

eminescu

Totodată, acest proiect face  parte din strategia Institutului Cultural Român expusă în Programul Cadru pentru Promovarea Creaţiei Româneşti, Proiect integrat în programul Aniversări și comemorări ale unor personalități ale culturii române în 2013.

În cadrul evenimentului urmează să fie prezentată o lucrare de referință dedicată operei lui Mihai Eminescu, volumul „Mihai Eminescu. Dicționar Enciclopedic” realizat de academicianul Mihai Cimpoi și apărut cu susținerea ICR Chișinău. Volumul urmează să îmbogățească, prin donația Institutului Cultural Român, bibliotecile publice din Republica Moldova.

La deschiderea oficială vor lua cuvântul E.S. Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova, Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Dorin Chirtoacă, primarul Municipiului Chișinău, Nichita Danilov, directorul adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”, academicienii Mihai Cimpoi și Nicolae Dabija, împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale și ai uniunilor de creație din Republica Moldova.

 

 

Evenimentul va avea loc vineri,

14 iunie 2013,

ora 10.00, în rodul de la

 Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt,

Chişinău

 

Comments are closed.

Expozitie – Mihai Eminescu in imagini