Festivalul International de Teatru Sibiu

Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului International de Teatru Sibiu se va desfasura in perioada 27 mai si 5 iunie 2011. Cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din Europa, propune un program care aduce la Sibiu participanti din 70 de tari si prezinta peste 300 de evenimente ce se desfasoara in peste 60 de spatii de joc, asteptand zilnic 60 000 de spectatori.

“Programul acestei editii a Festivalului International de Teatru Sibiu continua traditia unei oferte culturale la cel mai inalt nivel. Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata si aduce publicului productii reprezentative ale marilor companii din strainatate si din Romania, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, circ, spectacole de lumini, muzica, pantomima, conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte, instalatii si ateliere, care au loc atat in spatii conventionale, cat, mai ales, in spatii neconvenţionale, transformand Sibiul intr-o veritabila capitala culturala a lumii.” a anuntat Constantin Chiriac, directorul Festivalului.

Editia din acest an a Festivalului International de Teatru Sibiu va fi deschisa prin doua reprezentatii de exceptie: “Idiotul” dupa Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company si “Transition” al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.

Eimuntas Nekrošius este cu siguranta cel mai important regizor lituanian al tuturor timpurilor. Castigator al Premiului UBU pentru teatru, regizorul se distinge printr-o teatralitate ce pune accent pe folosirea poetica a imaginii si a sunetului si prin exploatarea arhetipala a lumii. “Idiotul” este cea mai noua productie semnata de Nekrošius, spectacolul fiind prezentat pe scena Teatrului National “Radu Stanca” Sibiu in prima zi a festivalului.

In curand va vom oferi detalii despre programul complet de spectacol.

Festivalul International de Teatru Sibiu este organizat de Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Institutului Cultural Roman, Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu si UNITER.

Data: 27 mai – 5 iunie 2011

Festivalul International de Teatru Sibiu

Comments are closed.

Festivalul International de Teatru Sibiu