Find us on Google+ Fetita cu chibrituri - spectacole

Fetita cu chibrituri

Prin continutul lor plin de invataminte, povestile contribuie la formarea unor trasaturi pozitive ale copiilor, la dezvoltarea armonioasa a personalitatii. Prin varietatea si bogatia ideilor pe care le cuprind, ele emotioneaza dar il si fac pe copil sa distinga binele de rau, frumosul de urat având in acest sens o valoare etica deosebita.

Povestea Fetita cu chibrituri aduce in atentia copililor destinul unei fetite sarace, dar plina de dragoste pentru mama, bunica si chiar fata de tatal .

Eficienta povestirilor nu depinde numai de continutul in sine al povestii , ci de felul in care ea este pusa in scena, de puterea cu care capteaza atentia celor mici.

Pornind de la ideea ca lupta dintre bine si rau este un fapt care nu va pieri niciodata atat timp cat vor exista oamenii, am incercat ca prin scenariu sa aduc in prim plan aceasta realitate care ne domina existenta.

Spectacolul, desi vorbeste despre un destin tragic, e sensibil dar si cu momente pline de umor. Prin actiunile si modul in care actorii interpreteaza celebrele personaje ale acestei povesti, copiii vor invata sa distinga si sa ia atitudine fata de ce e bun si ce e rau.

Intrucat povestea in sine nu este deloc de lunga ca si durata (fapt pentru care cred ca nici nu a fost foarte des pusa in scena) am inventat personaje, in spiritul povestii, care sa potenteze frumusetea ei. Costumele sunt simple dar extrem de sugestive iar muzica vine prin dramatismul, sensibilitatea si accentele ei comice sa puna in valoare povestea. Sunt sigura ca micutii spectatori o vor indragi inca din primele minute.” Claudia Negroiu.

Fetita cu chibrituri

Distributia: Monica Alexandrescu, Claudia Negroiu, Razvan Dragu, Dan Apavaloaie

Scenografia, costumele, afisul: Aurel Patrascu

Scenariul, regia, ilustratia muzicala: Claudia Negroiu.
Adresa: Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, Str. 11 Iunie nr. 41, sector 4, Bucuresti

Duminica, 15 decembrie 2013, ora 11.00.
Pret Bilet: 25 lei

fetita-cu-chibrituri

Comments are closed.

Fetita cu chibrituri