Find us on Google+ Gala Comediei Romanesti 2010 - diverse

Gala Comediei Romanesti 2010

Editia a VIII-a a Festivalului Comediei Romanesti 2010 s-a incheiat pe 22 mai, cu decernarea premiilor in cadrul Galei Comediei Romanesti.

In cadrul Festivalului Comediei Romanesti festCO 2010, selectionerul a fost Ileana Lucaciu, iar juriul a fost alcatuit din Sanda Manu, Marina Constantinescu si Vladimir Gaitan. Premiile de excelenta au fost acordate marilor actori Sanda Toma, Dumitru Rucareanu si Mircea Albulescu.

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost castigat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamt cu piesa “5 minute miraculoase in Piatra Neamt”, de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu.

Horatiu Malaele a castigat premiile pentru cea mai buna regie si cel mai bun actor cu spectacolul “Lectia” de Eugène Ionesco, Teatrul National Bucuresti. Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal nu s-a acordat.

Decorurile si costumele spectacolului “Identitati” realizate de Adriana Grand (Teatrul “Maria Filotti” Braila) au primit premiul pentru scenografie.

Szucs-Olcsvary Gellert a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru rolul Domnul cu ziar din spectacolul “Si cu violoncelul ce facem?” de Matei Visniec, regia Zakariás Zalán, Teatrul “Tomcsa Sándor” din Odorheiu-Secuiesc. Jankovics Anna a fost desemnata cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul Doamna cu voal din spectacolul “Si cu violoncelul de facem” de Matei Visniec. Acelasi premiu a fost acordat Adei Simionica pentru rolul Paula din spectacolul “Acasa la tata” de Mimi Branescu, regia Alexandru Dabija, Teatrul Act.

In cadrul Concursului de Comedie Romaneasca, editia a V-a, juriul a fost format din Mircea Ghitulescu, Ion Cocora, Nicolae Prelipceanu si a acordat urmatoarele premii:
Premiul I – “Leopardul mistret” de Mircea M. Ionescu
Premiul II – “Certificatul” de Constantin Venerus Popa
Premiul III – “Ceva cu taitei” de Marilena Dumitrescu
Mentiuni
“Rendez-vous la muzeu” de Liviu Lucaci
“Vreau nebunie, altfel innebunesc!” de Constantin Turturica

Gala Comediei Romanesti 2010

1 Comment

  1. Ioaba Stanciu spune:

    Dl. Dr. Popa, dupa cum spuneam, a trecut de la drama la comedie! Sper sa nu fie ultima si noi asteptam cu nerabdare textul! Poate il publica dlui pe vreun site ca sa mai radem si noi putin .Din cate am inteles textul este intr-adevar bun , altfel n-ar fi luat un premiu! Alt comentariu poate dupa citirea textului pe care cu siguranta il asteapta multi iubitori de teatru!
    Spor la lucru si multa inspiratie!
    Ioana Sttanciu

Gala Comediei Romanesti 2010