Hanu’ Berarilor Interbelic

Hanu’ Berarilor Interbelic functioneaza in fosta Casa Bucur (si mai “fosta” casa Oprea Soare) din Str. Col. Poenaru Bordea nr. 2, care a fost construita in 1914 dupa planurile arhitectului Petre Antonescu, in 1955 fiind declarata “monument de cultura si arhitectura”. In prezent, imobilul este inregistrat pe lista monumentelor istorice din Romania la pozitia 282 cu codul LMI B-II-m-A-1800. Cladirea a fost transformata in 1969 in restaurant de lux, trecand o perioada prin mainile unor investitori arabi care i-au dat intrebuintare de hotel.


Am ajuns la Hanul Berarilor intr-o dupa amiaza linistita de primavara, cu soare bland si 18-20 grade, tocmai potrivit pentru a lenevi pe o terasa atat de generoasa, ca cea de la Han. Inauntru n-am intrat decat pentru a-mi reaminti frumusetea arhitecturii Art Nouveau,  un evident aspect aristocratic, care nu inteleg cum de-a inspirat pe proprietarii lantului City Grill la denumirea de han. 🙂

In scurt timp a aparut o dama blonda, care mi-a adus, zambind, un meniu (nu foarte bogat, dar la han nu faci mofturi). I-am cerut niste salata de vinete, zacusca sarbeasca si niste gogoloaie de cascaval numite “brus de casa”. In asteptarea mancarurilor, am luat o carafa plina cu fresh de portocale, care s-a dovedit foarte bun.

In interior erau cateva mese ocupate, mese care animau atmosfera un pic mai mult decat ar fi trebuit. Casa Berarilor Interbelic seamana, ca interior, cu restaurantul “Caru’ cu Bere” (restaurant aflat sub managementul aceleiasi companii).

Mancarea n-a fost cine stie ce, dar nici rea, as spune ca s-a mentinut in nota caracteristica City Grill: adica acceptabila calitativ, dar care nu te face sa te gandesti la o eventuala revenire, doar datorita ei. A, daca iei in considerare si casa superba si terasa placuta (deocamdata, fiind nepopulata), intr-adevar poti lua in calcul sa mai vii, altfel nu prea sunt motive. Ce-i drept, nici s-o ocolesti n-ai de ce, totul fiind acceptabil. 🙂

Servirea a fost exemplara, Geanina cea blonda facandu-si datoria corect si zambitor.

Preturile de la Hanul Berarilor Interbelic sunt medii, o salata de vinete costand 10 lei, un fresh de portocale 15 lei (carafa de juma’ de litru), brus-ul de casa 7.2 etc.

Citeste un alt review al restaurantului Hanu’ Berarilor Interbelic, pe Dietetik.ro.

Hanul Berarilor Interbelic

Str. Poenaru Bordea 2
021-336 80 09
www.hanuberarilor.ro

4 Comments

  1. ciprian spune:

    am sunat astazi sa fac o rezervare … hmmm
    mi-a lasat impresia ca e singurul restaurant din bucuresti si ei profita de acest lucru.
    mi-au precizat ca revin ei cu un telefon dupa ce “consulta lista cu rezervari” … pentru ca sunt foarte multe in acesta perioada … Va vine sa credeti ??!!!
    bineinteles ca nu m-au sunat si cand am revenit am mai asteptat 15 min in telefon (am vrut sa vad pana unde duce nesimtirea) dupa care am fost instiintat ca doar dupa ora 21 au liber !! WTF ???
    Am o rugaminte la cei ce merg pe acolo : ” aduceti cu voi un pix si o foaie de hartie, sa fie acolo langa telefon! “

  2. BIANCA spune:

    NU FACETI COMANDA TELEFONICA !!! NU RECOMAND ACEST LOCAL
    Am facut greseala ca aseara sa merg in acest restaurant, m-am ocupat de organizarea unui eveniment acolo si am comandat telefonic 10 platouri ( de aprox 1kg fiecare) pentru 20 pers. Ne-au adus 20 de paltouri (ca asa a inteles micuta la telefon ca venim din somalia lesinati de foame :))) si cand i-am anuntat ca a fost facuta o greseala ( a durat 5 minute sa vina seful de sala pentru ca chelneri nu puteau ) au venit si ne-au luat platourile de pe masa, DE TOT RASUL. ADUNAU PLATOURILE de pe masa, se uitau sa vada daca a muscat cineva din macare, pana la urma au reusit sa ia 5 platouri din cele 10 aduse in plus, iar celelalte le-au trecut pe nota fara jena, si apoi mai si alergau dupa noi cu plasuta cu mancare, ca ne-au mai ramas mancare sa o luam la pachet….DE toata JENA, NU VA RECOMAND ACEST LOC DACA NU VRETI SA VA FACETI DE RAS.

    • Catalin spune:

      De ziua mea am facut o rezervare pt 20 de persoane la Hanul Berarilor. Din start mi s-a impus servirea unor antreuri, pentru ca altfel nu puteau face rezervare pentru atat de multe persoane.
      Am acceptat cu greu. Mare prostie am facut.
      Antreurile in meniul lor au denumirea pompoasa de “Cvartet de gustari calde”. In realitate e o farfurie trista (pe bune, chiar te apuca tristetea cand te uiti la ea) cu cateva bulete de cascaval, cateva chiftele, cateva ciupercute mici mici mici cu o urma de branza si cateva chestii care trebuiau sa fie ficatei dar nu prea aveai cum sa iti dai seama ce sunt. Atat! 30 RON portia.
      Nu prea a mancat nimeni din aceste antreuri, cel mai probabil s-au bucurat de ele chelnerii ulterior.
      Apropo de chelneri, m-am rugat de ei de 4-5 ori sa dea drumul la muzica in sala, nu m-a ascultat nimeni.
      Servirea a fost de “autobaza”, chelnerului fiindu-i imposibil sa tina minte cine a comandat ce, prin urmare urla prin sala cine a cerut ce, iar daca nu ii raspundea nimeni lasa comanda pe o masa din zona. Un miserupism general pe-acolo.

      Eu unul numai calc in acel “restaurant”, localul arata bine, nu zic nu, dar servirea si mancarea lasa de dorit. Am comandat o salata, salata regala ii zice in meniu. In realitate erau doar cateva fasiute de salata, cateva de somon si 2 jumatati de rosii cherry. Cred ca au cel mai insipid bucatar din Bucuresti. Sau cine stie, fiind ora tarzie, au lasat femeile de servici sa gateasca.

      Apropo, daca decideti sa ramaneti sa mancati afara, va trebui sa stiti ca veti manca orbeste, dat fiind ca lumini nu au afara, iar ceea ce se afla pe masa e o nebuloasa totala.

      Pacat de amplasare si de cladire. La Hanul Berarilor gasiti mancare de cantina la pret de restaurant. Restaurantul IKEA e lux pe langa ei.

      Cat despre nota de plata, se pare ca de bon fiscal nu au auzit. Ei emit doar nota de plata proforma.

  3. Virginie spune:

    Kicked out from the restaurant after 2h !!!!!

    HANUL BERARILOR – Casa Lupescu, Bd Ferdinand Bucharest Romania

    Today 5th October 2013, we made reservation for 5 persons, one of my friends celebrating his anniversary. We arrived at 14,30 h, the food arrived at 16.00 h and after 2 hours the head of hall invited us to left the restaurant because at 18,30 they have other reservation !!!!!!
    We did not even finished the desserts.. Never ever happened something like that in any country …Very poor service, very poor meals, bad chef and very bad restaurant !!! Not recommend!

Hanu’ Berarilor Interbelic