HTC Gratia sau HTC Aria?

Da, buna intrebare, HTC Gratia, sau HTC Aria? Pai, pentru numele lui Steve Jobs, fratilor de la HTC, de ce faceti una ca asta? Un telefon foarte bun, dar scos in doua variante, cu doua nume la fel de latinesti si aeriene, ca sa ne zapaceasca pe noi, muritorii. Nu e mai bine ca la iPhone? Unu’ si bun.

Din cauza asta, desi vorbim de doua telefoane bune, o sa dedicam chestiunii un singur articol, pentru ca nu merita. Si de ce nu merita, aflam imediat. HTC Gratia si HTC Aria arata fix la fel. Pe-asta am rezolvat-o. Si pentru ca diferentele sunt mici si putine, o sa le insiram acum la inceput, ca sa le diferentiem cumva, urmand sa vorbim dupa aceea despre datele tehnice importante.

HTC Aria

HTC Aria a fost lansat in iunie 2010, deci e mai vechi, iar HTC Gratia in noiembrie 2010. In rest, diferentele sunt in zona performantelor EDGE, 3 G, si ruleaza versiuni diferite ale Android, 2.1(Eclair) pentru HTC Aria si 2.2 Froyo pentru HTC Gratia. Si da, HTC Gratia se gaseste si verde sau alb, fata de Aria ca n-a meritat decat negru, iar bateria tine un pic de tot mai mult.

Nu cred sa va faca o catusi de mica impresie diferentele astea, in afara situatiei in care sunteti vreun impatimit care tine neaparat sa aiba si HSUPA pe langa HDSPA. Dar am eu senzatia ca nu.

HTC Gratia

In rest, sunt absolut identice, beneficiind de touchscreen capacitiv, 256 de mii de culori ( mi-a placut, se misca mai bine decat la batranul meu HTC Hero, si are un contrast mai bun), rezolutia e de 320 x 480 pixels, la 3.2 inci, are 512 MB ROM, 384 Mb, wifi, microUSB v2.0, bluetooth, camera foto cu 5 MP, 2592 x 1944 pixeli, autofocus, radio…ce poti sa mai vrei? Orice aplicatie iti trece prin cap poate fi downloadata de pe Android Market.

Eu l-am testat doua zile pe HTC Gratia, nu am avut nevoie de mai mult ca sa il recomand, insa, avand in vedere ca HTC Aria face cam fix acelasi lucru,, uite cum eMag il vinde ca fiind exact acelasi telefon :lol:.

1 Comment

  1. bzzzz spune:

    vand htc aria http ://www .okazii.ro/telefoane-htc/htc-aria-a129067360

HTC Gratia sau HTC Aria?